Két fehérvári arany az Énekes Emlékversenyen!

Szerző: Mátay Balázs

2022-03-13

Kihozták a maximumot magukból a Fehérvár Küzdősport SE versenyzői az utánpótlás egyik legrangosabb hazai viadalán, az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyen: Turós Arnold mindkét fináléba jutott tanítványa a dobogó tetejére állhatott! A részleteket a klub vezetőedzője alábbiakban foglalta össze.

Az év legfontosabb versenye volt az Énekes, mert ez alapján jelölik ki a korosztályos válogatott keretet. Egyesületünk versenyzői nagy tetteket hajtottak végre, ugyanis Balogh Bálint és Tóth Adrián is Eb-érmes versenyzőt búcsúztatott. A legnagyobb öröm, hogy Nagy Evelin és Tóth Adrián is aranyérmes lett! Ezzel a szerepléssel kivívták maguknak a lehetőséget, hogy a magyar válogatottban bizonyítsanak.

Evelin a döntőt olyan ritmusban és olyan lendülettel kezdte, hogy az ellenfél edzője fél perc után bedobta a törülközőt. Versenyzőm technikai fölénye annyira jelentős volt, hogy értelmetlen lett volna tovább engedni a mérkőzést.

Tóth Adrián a döntőben egy Eb 3. helyezett versenyzőt (a csepeli Horváth Mátét) vert megosztott pontozással 3-2-re. Végig, fegyelmezett kemény bunyóval irányította a meccs menetét rutinosabb ellenfelével szemben. Elsőéves ifikén ez a siker jó belépő az új korcsoportba.

Németh Zsolt sorsolása nem volt a legjobb, mert a későbbi bajnokot húzta első meccsére. Teljesítménye – veresége ellenére – nagyon jó volt. Zsuzsics Adrián bronz érmet szerzett, dicséretet érdemel ő is. Balogh Bálint első nap egy Európa-bajnoki 3. helyezett versenyzőt győzött le az egész torna legjobb mérkőzésén, de ez annyit kivett belőle, hogy a következő versenynapon kikapott így „csak” 3. helyezett lett. Ha így fejlődik tovább szép sikerek várnak rá. – foglalta össze a lényeget a budapesti megmérettetésről Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-03-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami