Kecskeméten szakadt meg a Vidi rossz sorozata

Szerző: Mátay Balázs

2024-03-16

A norvég légiós, Tobias Christensen szerencsés találatával a Fehérvár FC 1-0-ra nyert az elmúlt időszakban kisebb mumussá váló Kecskeméti TE vendégeként a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 25. fordulójában, így stabilizálta helyét a dobogó 3. fokán.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a hazaiak próbálkoztak picivel többet, de ez igazán komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. A Vidi nem kockáztatott sokat, vagy Gradisart keresték előrevágott labdákkal, vagy a széleken próbáltak eljutni a kecskeméti kapuig. A 33. percben egy ilyen szituációból szerezte meg a vezetést a Vidi: Bese a jobb oldalon a 16-oson belül sarokkal tette vissza a labdát Christensennek, aki kapura fordult, de gyengén, laposan lőtt, csakhogy Varga Bence mellé nyúlt a vendéglátók kapujában, így a játékszer a jobb alsó sarokba csorgott…

A játékrész hajrájában is erőlködtek a lilák, de a kisebb lehetőségeiket – ahogy addig is – elsődlegesen távoli szabadrúgások, szögletek és ívelgetések jelentették, így az eredmény nem változott már a szünet előtt.

A folytatásban is KTE próbálkozott többet, ami persze érthető is volt az eredmény tükrében. Az 55. percben a sokáig sérült, válogatott védő, Fiola Attila is játékra jelentkezett, jó 4 hónapot követően, igaz, ősszel sem sokat játszott, egy korábbi sérülése okán, majd november elején a válogatottban szedte össze azt, aminek okán mostanáig pihennie kellett.

A mérkőzés hajrájában sem adta fel egyenlítési reményeit a KTE, de a korábbiakkal ellentétben jól állt a lábán a fehérvári védelem – igaz nem is nehezedett rá túl nagy nyomás -, ha pedig éppen nem, akkor vagy Tóth Balázs védett nagyot, vagy pontatlanok voltak a hazai támadások, így végül a közel nyolc perces hosszabbítás végéig megőrizte előnyét és betakarított a rendkívül fontos 3 pontot Bartosz Grzelak alakulata.

A véghajrában még bejött két ifjonc, Tóth Tamás és Simut Mario, miközben Stefanelli, Karamoko és a fiatalok legtehetségesebbje, Pető Milán csak a melegítésig jutott, de ezzel együtt sem került bajba a Vidi. Kellett a szerencse is ehhez, de ideje volt, hogy Fortuna fogja egy kicsit a piros-kékek kezét.

Ezzel 42 ponttal áll a 3. helyen a Fehérvár FC, 7 ponttal megelőzve e DVTK-t és a Puskás Akadémiát. A Puskás még szűkítheti a különbséget, mivel vasárnap a Ferencváros vendégeként erre adódik lehetősége, de akármi is lesz, az már biztos, hogy úgy kezdik a küzdő felek a válogatott szünet után, március 29-én, pénteken este 8-kor a PAFC-Vidi vármegyei rangadót, hogy azt követően is Csongvaiék állnak a dobogó alsó fokán, azaz a hajrában is marad a saját kezükben a piros-kékek sorsa.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-03-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami