Jégkorong: újabb bosszantó, szétlövéses vereség Ausztriától

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-01

Az előző két vereség után (Kazahsztán 2-5, Szlovákia 3-7) a zárás sem sikerült túl jól Ausztria ellen a magyar jégkorong-válogatottnak a pozsonyi olimpiai selejtezőtornán. Pedig nagyon közel álltak fiaink ehhez, 3-0-ra is vezettek, ám az utolsó percig sikerült kiegyenlíteniük a sógoroknak. A hosszabbításban nem esett gól, a szétlövést, a büntetőpárbajt pedig már az ellenfél bírta jobban, így nyert 4-3-ra, de ismét megállapíthattuk, hogy ma már közel azonos szinten áll válogatottunk az osztrákokéval, ami ahhoz képest, hogy néhány évtizede még fényévnyire előttünk álltak, nem kis dolog.

Az immár tét nélkül találkozón alaposan bekezdett a hét fehérvári hokissal felálló nemzeti egyletünk, amely Galló, Papp és Szabó Bence góljaival komoly előnyt épített ki már az első 20 percben.

A folytatásban kicsit „beleült” a meccsbe Majoross Gergely szövetségi kapitány együttese, de sokáig nem tudtak szépíteni az osztrákok, akik végül nem sokkal a második harmad befejezése előtt vették be először Bálizs ketrecét. Ez döntőnek bizonyult, mert az ellenfél tudta, hokiban a két gólos hátrány simán ledolgozható. Ha nem is éppen fáklyásmenetben, de sikerült egalizálniuk a rendes játékidő végéig. Bosszantó, hogy magyar kapuvasat követően a mi negyedik gólunk helyett érkezett emberhátrányban Ausztria (levitte kapusát a hajrára) harmadik gólja, naná, hogy 44 másodperccel a végső dudaszó előtt…

A ráadásban nem esett újabb találat, s sokáig a szétlövésben sem dőlt el a csata, végül aztán a hatodik párban igen, mert az osztrákok részéről Haudum betalált, Horváth Bence viszont nem.

A Volán hét válogatottja újra jól teljesített: a szlovákok ellen duplázó Bartalis volt a mieink egyik legjobbja, bár pontot nem jegyezhetett, ugyanakkor Ambrus Gergőnek egy, Sebőknek két asszisztot is beírhattak a jegyzőkönyvbe. Mellettük Erdély, Kiss Roland, Tebócs és Mihály Ákos is megtetet a magáét, Horváth Dominik most sem kapott lehetőséget a kapuban.

(Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This