Jégkorong: a Csíkszeredához visszasomfordáló Constantine-t perli a Volán

Szerző: Mátay Balázs

2023-11-22

Nyáron önkényesen és egyoldalú felmondással távozott a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői, egyúttal a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Kevin Constantine. Akkor a klub és a szövetség is belengette, hogy jogi útra tereli az ügyet, ám idővel – miközben Constantine az USA-ban vállalt munkát – elcsendesültek az ügyhöz kapcsolódó viharok. Egészen a közelmúltig, amikor kiderült, hogy a trénert – akit az illetékes tengerentúli liga közben fegyelmi alá vont, így nem edzősködhet – a Csíkszereda alkalmazná…

Először szürreálisnak és lehetetlennek gondolta minden józanul gondolkodó sportrajongó a történetet, hiszen mégiscsak egy, a magyar hokit szembeköpő, semmibe vevő edzőről van szó, akit nyilvánvalóan nem látnak szívesen a magyar versenyrendszerben, ami persze nem is csoda.

A szeredai illetékesek először nem reagáltak a felvetésre, ezért is hihették sokan, hogy csak kacsa a felröppent hír. Aztán a Csíkszereda legutóbbi Erste Liga meccsén ott állt a kispadnál és dirigálta a csapatot, „nem edzői” státuszban a Gyergyó ellen!

Azt a bizonyos biztosítékot ezzel alaposan kiverték a honi hokitársadalom és úgy egyáltalán a sportkedvelő emberek körében a székelyföldiek, akik azt nyilatkozták, hogy márpedig ők semmi rosszat, szabálysértőt nem csináltak és Constantine nem is az edzőjük, csak ott volt a kispadnál, mint „hivatalos személy”…!!! Ezeken felül még azt is állították, hogy az amerikai ellen nincs is folyamatban peres eljárás.

A szövetség a honi hokitársadalom egyöntetű felzúdulása okán (is) fegyelmi vizsgálatot indított, amely jelenleg „adatgyűjtési szakaszban” van, közben pedig kiderült, hogy a „nincs ellene jogi eljárás” kijelentés sem igaz, mivel a Hydro Fehérvár AV19 elnöke, Gál Péter Pál a vármegyei napilapnak elmondta, hogy márpedig ők munkajogi pert indítottak Constantine ellen, ami folyamatban van! A szövetség eddig még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, de talán ezek után felesleges is.

Felesleges, mert egy ilyen embert, mint Constantine, aki elmegy nyári szabadságára, majd amikor már kellene visszajönnie és megkezdenie a felkészülést a következő idényre, egy telefonhívással jelzi a Volán és a hazai szövetség illetékeseinek, hogy bocs, de ő bizony nem jön vissza, családi okok miatt a tengerentúli ligák valamelyikében óhajt munkát vállalni! A válogatott máig csak ideiglenes megoldást talált a pótlására, a Volánnál legalább bejött a húzás, a „nullkilométeres” Kiss Dávid mélyvízbe dobása a rutinos tréner helyén, hiszen az ICEHL alapszakaszának feléhez közeledve a Volán remekel az osztrák bázisú ligában.

Az, hogy Constantine hazudott, amikor „családi okokra” hivatkozva lépett le, a napnál is világosabb, mert most, hogy fegyelmi eljárás van ellene „odaát” és ott nem edzősködhet egyelőre, rögtön élt a lehetőséggel és visszatért Európába, éppen Csíkszeredába! Ergo: teljesen hülyének néz mindenkit ez az ember!

Alapvetően nem sokakat érdekelne már az ő önkényes lelépése, ha nincs olyan vastag bőr az arcán, hogy éppen egy magyar üzemeltetésű liga, az Erste Liga egyik csapatához tár vissza. Ennek szellemében nem lehet olyan vizsgálat, aminek az lesz a vége, hogy Constantine gond nélkül dolgozhat a magyar versenyrendszerben! A hivatalos döntésre még várni kell, ám mivel a Csíkszereda pénteken éppen a FEHA19 vendégel lesz az Erstében, ha még előtte nincs tiltó határozat, alighanem balhészagú lesz a szeredaiak fehérvári fellépése. Reméljük, maga Constantine lesz olyan bölcs, hogy önként veszi a sátorfáját, nem hergeli tovább a honi hokitársadalmat, végleg távozik „családi okok miatt”, olyan messze, amilyen messze csak lehet, úgy, hogy vissza se néz!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-11-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami