Jandro Zubillaga: „…mindig többet és többet szeretnék elérni a csapattal…”

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-27

Szombaton (szeptember 30.) 17.00 órakor a Bp. Honvéd elleni mérkőzéssel megkezdi menetelését a férfi kosárlabda NB I-ben az Arconic- Alba Fehérvár. A szezonkezdés előtt a klub honlapja közölt egy interjút a csapat vezetőedzőjével, Alejandro Zubillagával, aki úgy érzi, jól sikerült a felkészülés, de konkrét célokat a bajnoki hajráig nem fogalmaz meg, addig csak a következő mérkőzés lebeg a szeme előtt és a minél jobb szereplés.

Íme a teljes interjú:

„A 45 éves katalán szakember, mint arra emlékezhetünk az előző idény második felében, február elején vette át a csapat irányítását, miután megváltunk Matthias Zollnertől. A klubunknál 2019 óta több edző munkáját is asszisztensként segítő Alejandro Zubillaga az idény végén bajnoki döntőbe vezette a csapatot, most pedig első ízben készíthette fel vezetőedzőként a fiúkat a bajnoki rajtra.

Hogy érzi magát a csapatnál, hogy telt az együtt töltött idő?

Keményen dolgoznak a fiúk, igyekszünk kialakítani a játékunkat. Még gyorsulnunk kell az átmenetekben védekezésből támadásba és fordítva, és kell még egy kis idő arra, hogy jobban megismerjük egymást. Alapvetően eddig elégedett vagyok az elvégzett munkával, remélem, hogy az eredmények is jönni fognak.

Hogy értékeli az elmúlt egy hónapban elvégzett munkát?

A legfontosabb, hogy el kell felejtenünk, ami elmúlt, a mögöttünk hagyott szezon eredményeiből már nem építkezhetünk. Én olyan edző vagyok, aki mindig előre tekint, a következő meccset várja, arra koncentrál. Minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy fejlődjünk, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy előrelépjünk az idényben.

Adja magát a kérdés: mit vár az előttünk álló idénytől, mivel lenne elégedett a szezon végén?

Ahogy mondtam, mindig előre nézek, ami igaz is, de soha nem tervezek ennyire hosszú távra. A legfontosabb mindig a következő mérkőzés. Szóval, nem tudom megmondani, hogy mivel leszek elégedett az idény végén. Az biztos, hogy mindig többet és többet szeretnék elérni a csapattal, soha nem lehetünk elégedettek. Ezért dolgozunk minden egyes nap, megyünk előre találkozóról találkozóra. Majd a szezon hajrájában meghatározzuk a végső célt. Addig harcolni kell minden egyes mérkőzésen, és majd, ha már oda értünk, akkor látjuk, hogy hol tartunk és mi lehet végső célunk.

A harc, edzőnk szavaival élve szeptember 30-án szombaton 17 órakor hazai parketten kezdődik meg, méghozzá a Budapesti Honvéd ellen!”

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2023-09-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This