Igazolás nélkül is egy csapat „új” fiú a Vidiben

Szerző: Mátay Balázs

2022-06-03

Bár érdemi – sőt, semmilyen – új játékos leigazolását eddig nem jelentette be a Mol Fehérvár FC NB I-es labdarúgó csapata, a mozgás mégis jelentősen megindult a Sóstón. Két kölcsönben itt szereplő játékos, Jallow és Zulj esetében a Vidi nem él vételi jogával, így ők távoznak, miközben 10 kölcsönjátékos visszatér, legalábbis a felkészülés elejére. Közülük Houri és Zivzivadze a két legveretesebb név, akik jól teljesítettek kölcsöncsapatukban (Houri csak ősszel, mert megsérült, a tavaszt kihagyta, de már jól van), így valószínűleg lehetőséget kapnak az újbóli bizonyításra Fehérváron.

Zivzivadze esetében ez nem éppen egyszerű, mert a tavasszal Újpesten szárnyaló grúz támadó ódzkodik attól, hogy a Vidiben harcoljon a helyéért, inkább menne vissza Újpestre vagy éppen máshová, ahol biztosan stabil kezdő lehetne. A szerződése még a Vidihez köti, így aki vinni akarja, fizetnie kell, nagy valószínűséggel. Vagy marad és megküzd a helyéért, bizonyítja, hogy piros-kékben is képes gólokat rúgni, ahogy a liláknál tette az elmúlt 3-4 hónapban, de nem valamiért tette előtte másfél évig a Vidiben…

Houri technikás, jó játékos, még, ha néha rá is tekeredik a labdára, ő szintén hasznára lehet a csapatnak, amennyiben legjobbját nyújtja, sérülés nélkül.

A további kölcsönből visszatérők: Emil Rockov, Csoboth Kevin, Zsóri Dániel, Gundel-Takács Bence, Zeke Márió, Halmai Ádám, Szabó Levente, Kojnok Zsolt és Horváth Barnabás. Ők jórészt valószínűleg újra kölcsönbe – néhányuk véglegesen – távoznak. Képességei és kölcsönben mutatott produkciója alapján leginkább Csoboth, Zsóri, Zeke és Szabó Levente talán maradhat és bizonyíthat Fehérváron.

Ahhoz azonban, hogy a Vidi érdemben erősödjön és versenyben lehessen az érmekért, a bajnoki címért, ahogy az elmúlt 12-13 évben szinte mindig, új, valódi erősítést jelentő játékosokat szükséges igazolni. Nem egyet-kettőt, szinte minden posztra, ellenkező esetben marad a csalódás.

Az edzőkérdés is fontos, mert úgy hírlik, Boris marad, márpedig meggyőződésem, hogy hosszútávon ő semmiképpen sem jó megoldás. Mindazonáltal, ha lesz egy rutinos, jó szellemű játékosokból álló kerete a csapatnak, akár vele is elérhetik a célokat, de ez azért meglehetősen lutri. Márpedig a lutri eddig nagyon ritkán jött be a Vidinél. Egy markáns, motiválni jól tudó, a fejekhez is értő tréner lehet az, aki el tudja érni biztosan a kívánt szintet a gárdával. Boris képzett edző, tudja az elméletet, jól megtanulta, de ez egy élcsapathoz kevés. Nagyon kevés. De várjuk ki a végét.

Egy biztos: izgalmas napok, hetek jönnek most, az igazolások időszaka. Várjuk a fejleményeket.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-06-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami