Győzött a „kis” és „nagy” Volán, újabb élcsapat ellen állt helyt a DKKA

Szerző: Mátay Balázs

2024-10-20

A hétközi BL-vereség, majd a pénteki, Pustertal elleni 6-1-es kiütéses siker után a mindig kiváló Black Wings Linz otthonában is nyerni tudott a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata az osztrák bázisú ICEHL-ben. A 3-1-es sikerből Stipsicz, Messner és Brown vette ki a részét 1-1 szép találattal.

A meccs elejétől kezdeményezőbb volt a hazai egylet, többször is tesztelte Reijolát is a Volán kapujában, de ő jól állta a sarat. A 12. minutumban aztán a saját alapvonala mögül indult a fehérvári akció, néhány húzásból a másik kapunál termett a Volán, aminek végén Stipsicz bevágta a vezető gólt! Az első harmadban már nem esett több gól, sőt, hiába nyomtak az osztrákok, egy nagy vendég ziccer zárta le az első 20 percet.

A szünet után parádésan folytatódott az összecsapás, fehérvári szempontból mindenképpen: a 22. percben két gólt is szerzett Kiss Dávid csapata! Erdély startolt egy belőtt korongra, két védő között harcosan megtartotta, visszapasszát az érkező Messner emelte a kapuba, majd mielőtt megemészthette volna az újabb bekapott gólt a Linz, Terbócs megindult, átadásából pedig Chris Brown köténygóllal mattolta Tirronent! Ezt követően sema dta fel a BWL, de hiába az önbizalom, a zsinórban megnyert négy meccs, nem jött össze a szépítés.

Legalábbis a 46. percig, amikor Mavernek sikerült betalálnia Reijolának. Felcsillant a remény osztrák oldalon, neki is esett Kiss Dávid csapatának, amely hősiesen bekkelt, két emberhátrányt is kivédekezett, végül pedig a hazai kapus lehozatala általi újabb emberhátrányt is. Győzött tehát a Volán, nagyon értékes 3 pontot szerzett, ami által már felért a tabellán a Bozen és  Graz mögé a 3. helyre. A Hydro Fehérvár AV19 a következő körben, október 22-én, kedden 19.15-kor a Villach alakulatát fogadja az Alba Arénában.

A fehérvári klub teljes sikerét az Erste Ligás FEHA19 hazai szétlövéses győzelme biztosította. A „kisvolán” a DVTK Jegesmedvéket gyűrte le 4-3-ra, így szépen tartja 9. helyét a bajnoki táblázaton, megelőzve a Ferencvárost és a Dunaújvárost, egyenlő pontszámmal (13) állva legközelebbi ellenfelükkel, a Csíkszeredával, amellyel október 25-én, pénteken idegenben csapnak majd össze. Az akadémisták góljait Szita (2), Dobos és Zezelj szerezték.

Ahogy a korábbi négy összecsapását, úgy az ötödiket is elvesztette a női kosárlabda NB I/A-ban a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia újonc női csapata. Szentpáli Gergő együttese a Serco UNI Győr otthonában kapott 91-72-re, ami abszolút vállalható a legutóbb ezüstérmes, Euroliga-induló ellen.

A fehérvári klub amerikai légiósa, Makenna Marisa remekelt, 26 pontot szerzett, ami 35 VAL-t ért, ezzel ő lett a mezőny legjobbja, de a 10 pontos Hegedűs Janka is jól teljesített a DKKA-ban, amelyre brutális sorozata újabb állomásán a bajnok DVTK vár majd, ugyancsak idegenben, október 26-án, 17.30-kor. Ezzel az összes élcsapatot, nemzetközi kupaindulót letudja a székesfehérvári együttes, hogy aztán az év hátralévő részében már a legyőzhető riválisok ellen, többnyire hazai pályán folytathassa.

(Fotó: BW Linz, UNI Győr)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Written by Mátay Balázs

2024-10-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This