Foci Eb: a címvédő után búcsúzott a két legutóbbi vb-döntős is 

Szerző: garanddesign

2021-06-28

Alaposan beindult a csillaghullás a – kis részben magyar rendezésű – labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében: az, hogy a világranglistát vezető belgák korábban kiejtették a címvédő Portugáliát, nem különösebben nagy szenzáció, miként az sem, hogy ma délután az elmúlt 13 évben két Eb- és egy vb-címet is nyerő spanyolok – nagy csatában, hosszabbításba torkolló összecsapáson – 5-3-ra verték a legutóbbi világbajnokság ezüstérmesét, Horvátországot. Tegnap aztán jött az első nagyobb bravúr: Csehország – éppen a torna utolsó budapesti mérkőzésén – 2-0-ra megverte a találkozó jelentős részében emberhátrányban focizó Hollandiát. ezek után már nagy megrökönyödést nem okozott, de mindenképpen a torna eddigi talán legváratlanabb eredményét hozta a vb-címvédő, legutóbbi Eb-ezüstös Franciaország kiesése Svájc ellen. A helvétek 1-3-ról mentették döntetlenre a meccset a 91. percben, majd végül a góltalan hosszabbítást követően büntetőkkel továbbjutottak!
Ezen a találkozón nem lehetett mentségük a favorit galloknak, mivel senkit sem állítottak ki, egyetlen nagy klasszis sem sérült meg, stb… Ellenben volt fordulat bőven: az első félidőt Svájc zárta előnnyel, majd 1-0-nál kihagyott egy 11-est. erre pedig hárommal felelt a világbajnok, hogy aztán az utolsó 15 percben leadja ezt a nem kis fórt. de úgy is fogalmazhatunk: Svájc kiváló focival jött vissza a meccsbe, s mentette hosszabbításra a találkozót. Ha már mentette, el is jutott a büntetőpárbajig, ahol aztán jött az „orosz rulett”, ami először kedvezett a helvéteknek Eb-n vagy vb-n, negyedik nekifutásra. Mbappé volt a negatív hős, ugyanis a 22 éves világklasszis már a mérkőzésen kihagyott több nagy ziccert, végül pedig a 11-es csatában utolsó rúgóként hibázott. Ez is mutatja, hogy részint ő is ember, részint pedig még nem Messi… .De kétségkívül jelen kor legfénylőbb fiatal csillaga, van még ideje egyéni trófeákat is nyerni.

Mindent összevetve tehát a végső győzelemre esélyesnek tartott válogatottak közül már elköszönt a tornától Portugália, Franciaország, Hollandia és – bár nem top-favorit – Horvátország is, miközben az olaszoknál erősen rezgett a léc Ausztria ellen. Az angol – németen újabb éremaspiránstól köszönhetünk majd el, míg a svéd – ukránon egy középszerű válogatott is bejut majd a nyolc közé. Ez biztos, minden más bizonytalan. Egészen jó kis Eb ez eddig!

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-06-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami