FKSE: 8 induló, 7 érem, 1 arany az utánpótlás ob-n

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-07

Kiválóan szerepeltek a Fehérvár Küzdősport SE ifjoncai az ökölvívók országos U12, serdülő és junior bajnokságán. Az elsőéves serdülő, Turós Levente rögtön megcsillogtatta tehetségét, első nekifutásra aranyérmes lett! Mellette még hatan állhattak dobogóra a székesfehérvári klub részéről. A részleteket a szakmai munka irányítója, Turós Arnold osztotta meg velünk.

– Nyolc versenyzővel indultunk a budapesti megmérettetésre, amelytől azt vártam, hogy tiszta képet kapjak: hol tartanak, mennyit fejlődtek tehetségeink versenykörülmények között. Mondhatom, igencsak nyomatékos és pozitív választ kaptam szinte mindenkitől. Egyedül a majdnem teljesen kezdő Nagy Zsófi lógott ki picit a sorból, ő a későbbi bajnoktól kapott ki, ami nem tragédia, benne is van fejlődési potenciál. Hozzáteszem: minden versenyzőnket a későbbi aranyérmes tudta csak megállítani, ami jelzi, hogy jó úton járunk – mondta Turós Arnold.

A Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője kiemelte a végül ezüstérmes Bajcsi Flórát is, mivel az ő fináléja kapta a legjobb mérkőzésnek járó különdíjat, így ő egy plusz elismeréssel zárt a medálián kívül. A 3. helyezett Kalocsa Zoárd produkciója is külön említést érdemel, ugyanis az elődöntőben csak a bajnok, illetve Eb-rutinnal is rendelkező vetélytárs kerekedett fölé egy hajszállal, megosztott pontozással. A szakmai vezető méltán lehetett büszke fiára, Leventére, aki első ob-ján meg sem állt az aranyig!

– Levi elsőéves serdülőként állhatott a dobogó legfelső fokára! Mivel kiemelték, ezért első napon nem bokszolt, a második napon pedig nem álltak ki ellene, így némileg rápihenhetett az elődöntőre, ahol egy technikás versenyzőt győzött le egyhangú pontozással, majd a fináléban egy nagyon nehéz diónak ígérkező – nem is csalatkoztunk megérzésünkben – rettentően kellemetlen stílusú versenyzőt tudott legyőzni, szintén egyhangú pontozással! – újságolta elégedett mosolygással az arcán Turós Arnold.

Összességében az FKSE a csapatok pontversenyében a 2. helyen végzett a serdülőknél, ami rendkívül jó eredmény. 16 mérkőzésen összesen  9 győzelem és 7 vereség áll a Turós-gárda neve mellett.

Az eredmények:

Bajnok:

Turós Levente

2. helyezettek:

Bajcsi Flóra
Frank Dominik
Mészáros-Veress Áron

3. helyezettek

Kalocsa Zoárd
Panka Dominik
Fekete Leon

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-11-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami