F1: Verstappen újabb nagy meccse Leclerccel

Szerző: Mátay Balázs

2022-03-27

Az első futamhoz, a bahreini versenyhez hasonlóan a Szaúdi Nagydíjon is parázs Leclerc – Verstappen csata, oda-vissza előzgetés alakult ki a véghajrában. A különbség csupán annyi volt, hogy míg a múlt héten Verstappen akciója nem sikerült – sőt, a végén ki is esett a holland -, így nullázott, most ő előzött utoljára, s ha csak hajszállal is, de maga mögött tudta tartani Red Bulljával a befutóig a Ferrari pilótáját és versenygépét. A harmadik pozícióban a másik Ferrarival Sainz Jr. landolt, míg a versenyt az élről kezdő, de az első biztonsági autós fázis előtt a rosszkor időzített kerékcserével a 4. helyig visszaeső és ott is maradó Perez ért célba a három dobogós után. A két Mercedes ismét nem rúghatott labdába: Russell az 5., a hétszeres vb-első Hamilton csak a 10. lett! A további pontszerzők: Ocon, Norris, Gasly, Magnussen.

A leggyorsabb kör és a bónuszpont újra Leclerc-é lett, Két futam után a monacói 45 ponttal vezet összetettben a 33 egységgel rendelkező csapattárs, Sainz, valamint a 25 pontos Verstappen és a Mercedessel versenyző, 22 pontig jutó Russell előtt. Csapatban a Ferrari 78 pontjával már két futamot követően komoly előnnyel vezet a 37 pontos Mercedes és a 36-ig jutó Red Bull előtt.

Két verseny után még messzemenő következtetéseket a szezon végkimenetelét illetően nem lehet tenni, de az biztos, hogy a Ferrari és Red Bull között „dekányi” a különbség, csatájukban pályáról-pályára változhat a helyzet. A két vezető erő mögött az elmúlt évtizedet uraló Mercedes már komoly lemaradásban van, s ha nagyon gyorsan nem találnak ki a szakemberei valamit, amivel ugrásszerűen nő autóik teljesítménye, akkor bizony Hamiltonnak nemhogy az idén, de lehet, hogy soha nem jön össze a hőn áhított nyolcadik világbajnoki címe.

Most egy markáns Leclerc – Verstappen csata rajzolódik ki a következő hónapokat tekintve, de hogy ez végig így lesz-e az idényben, ezzel kapcsolatban 4-5 futamot mindenképpen várni kell, s csak utána jósolni, mert addig még sok minden történhet.

Folytatás két hét múlva az Ausztrál Nagydíjon, Melbourne-ben.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-03-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami