Év Sportolója Gála: Fiola gólja az év sportpillanata!

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-06

Egy év kihagyás után újra helyszíni nézők előtt rendezték meg Az Év Sportolója Gálát a Nemzeti Színházban. A sikeres olimpia évében nem volt egyszerű a választás az egyes kategóriákban, de senkire sem lehetett azt mondani, hogy meglepetés lett volna a diadala. A férfiaknál az immár háromszoros olimpia bajnok kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél a kajak négyessel ötkarikás első Csipes Tamara diadalmaskodott. A legjobb csapat egyéni sportágban a női kajak négyes (Csipes, Kozák Danuta, Bodonyi Dóra, Kárász Anna), a klasszikus csapatok közül pedig a női vízilabda-válogatott lett, míg a legjobb edzőnek Decsi András, Szilágyi Áron trénere bizonyult. Egy – talán kevéssé várt – díj Székesfehérvárnak is jutott: Fiola Attilának az Eb-n a világbajnok franciáknak lőtt gólja és az azt követő őrületes gólöröm kapta az Év sportpillanatának járó elismerést!

A MOL Fehérvár FC védője nem tudta személyesen átvenni a díjat (mint ismert, a Vidinél több játékos év eleji Covid-tesztje is pozitív lett…), ezért helyette a válogatott középpályása, az Eb-n a németeknek szemfüles gólt fejelő Schäfer András vette át az elismerést, aki nem mellékesen az év labdarúgója lett, tehát egyébként is kéznél volt…

Egy évvel ezelőtt bevezetett új kategória az Év sportpillanata díj, amelynek odaítélése első körben a szurkolóktól függött: a legjobb háromba ugyanis azok a momentumok kerültek be, amelyekre a legtöbben szavaztak a gála névadó szponzorának honlapján, az m4sport.hu-n. Ebből a háromból egy szakmai zsűri választotta ki a végső győztest, a zsűri elnöke Novotny Zoltán legendás rádióriporter, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-01-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami