Enthroners: indul a nagy nyári ELF-kaland!

Szerző: Mátay Balázs

2023-06-02

Történelmi pillanat szemtanúi lesznek szombaton (június 3.) azok a sportkedvelő nézők, akik ellátogatnak a MÁV Előre egykori sporttelepére, a Takarodó útra, amely immár az amerikai foci hazai szentélye. A First Fielden a magyar bajnok Fehérvár Enthroners (Koronázók) bemutatkozik a sportág legerősebb európai pontvadászatában, az European League of Football (Európai Futball Liga – ELF) versenysorozatában, amelyben nyolc ország 17 csapata küzd a győzelmekért hétről-hétre egész nyáron. A Koronázók a mezőny egyik legjobbját, a Berlin Thundert fogadják. Ilyen szintű ligában, ilyen erősségű csapatok ellen korábban magyar alakulat még nem küzdött.

Az Enthroners az ELF-ben összesen hat mérkőzést játszik hazai környezetben a következő három hónapban, szeptember elejéig. A Berlin után a Frankfurt, a Bécs, Prága, a Lipcse és a Wroclaw együtteseit fogadja majd, miközben idegenben is meccsel ezekkel a gárdákkal. Ezt követően jön a rájátszás és végül a finálé.

A hazai együttesben irányítóposzton debütál a Virginia Tech egyetemen több rekordot is felállító Jerrod Evans, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy pályára léphessen az NFL-ben! Kétségkívül ő a legmagasabban jegyzett játékos, aki magyar csapatot erősített valaha is. Összességében becsülettel igyekezett erősíteni és felkészülni a nagy kalandra a fehérvári klub, mindent megtett, amire a lehetősége volt, így optimistán várhatja a bemutatkozást.

A First Fielden idén számos újdonsággal várják a szurkolókat a meccsnapon. A megújult büfék mellett lesz amerikaifocis ugrálóvár, dobófal, ügyességi játékok és arcfestés gyerekeknek. A korábbi Koronázási Szertartásjátékok díszleteként megismert hatalmas korona is a Takarodó úti létesítményben talált új otthonra. A korona látványos füsttel és tűzijátékkal kápráztatja majd el a nézőket a csapat pontszerzései után.

A belépők 2000 és 3000 forintos áron kaphatók, a diákok féláron, a 6 év alatti kisgyermekek ingyenesen tekinthetik meg az ELF-meccseket.

Go Enthroners! Fear The E!!!

(Fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2023-06-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This