Eb-sorsolás: becsapós csoportban a mieink

Szerző: Mátay Balázs

2023-12-02

Ma este Hamburgban kisorsolták a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott elkerülte a sztárcsapatokat, kivéve a házigazda németeket, azonban éppen ők azok, akik jelenleg több évtizedes mélypontjukat élik, nagyon nem megy mostanság a Nationalelf-nek. A hazaiak mellett két igen erős, de korántsem verhetetlen válogatott, a skót és a svájci került a magyar mellé.

Első ránézésre, hallásra sokan egyből rávágják: innen tovább kell jutni! Csakhogy ezek mind nagyon jó csapatok, rendkívül nehéz lesz ellenük kibontakozni. Skóciával még soha nem játszottunk tétmeccset, míg Svájcot még a Fazekas, Nyilasi, Törőcsik-féle válogatott tudta legyőzni 1981-ben vb-selejtezőn, azóta szinte csak kikaptuk tőlük.

Summa-summárum: ha nem is áll nagy nevekből, ez egy igazi halálcsoport lesz a négy válogatottnak, mert a nemzeti részrehajlást félretéve aligha tudná megmondani bárki is, ki fog ebből a négyesből továbbjutni? Mi sem kockáztatjuk ezt meg, azt viszont igen, hogy a négyből bármelyik kettő jut tovább, nem lesz meglepetés. A németeknek a hazai közönség és pálya okán talán egy hajszállal több a sanszuk a nyolcaddöntőre, mint a másik három ország nemzeti egyletének, mindazonáltal erősen bizakodhatunk abban, hogy mi is ott leszünk az egyenes kieséses szakaszban.

A teljes csoportbeosztás:

A-CSOPORT: Németország (házigazda), Skócia, Magyarország, Svájc
B-CSOPORT: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
C-CSOPORT: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
D-CSOPORT: egy pótselejtezőről kijutó válogatott (A-ág), Hollandia, Ausztria, Franciaország
E-CSOPORT: Belgium, Szlovákia, Románia, egy pótselejtezőről kijutó válogatott (B-ág)
F-CSOPORT: Törökország, egy pótselejtezőről kijutó válogatott (C-ág), Portugália, Csehország

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-12-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This