Eb-felkészülés: most nem a jobb nyert, kikaptak Szoboszlaiék Írországban

Szerző: Mátay Balázs

2024-06-04

Egyértelmű játék a foci: aki több gólt rúg, az nyer. Ez igazolódott a kedd esti Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, amelyet Írország úgy nyert meg 2-1-re Magyarország ellen, hogy a meccs összképét tekintve ennek minimum fordítva kellett volna történnie. Csakhogy a mieink hiába birtokolták többet a labdát, hiába pattogott a meccs  80%-ba  a hazaiak térfelén a labda, hiába volt négy nagy ziccere már az első félidőben a Rossi-csapatnak, kapott két védelmi hiba okén született gólt, így kellő tanulsággal futhat majd neki a jövő hét végén már kezdődő németországi kontinenstornának és még azt megelőzően az utolsó, debreceni tesztmérkőzésnek.

Összességében ismét bebizonyosodott, hogy van egy bátran játszó, dominálni is tudó válogatottunk, amely nem véletlenül volt 14 mérkőzésen át veretlen. Bosszantó, hogy ez a remek sorozat éppen egy olyan meccsen szakadt meg, amit simán hoznia kellett volna nemzeti egyletünknek.

Az első játékrészben Nego és Kerkez is szerezhetett volna akár két gólt is fejenként, de rosszul koncentráltak a végén, miközben egy lassú, körülményes ír támadás végén egy jobb oldali beadásnál Willi Orban fel sem ugrott, várva Gulácsi kapusra, hogy kilép és lehúzza vagy elüti a labdát, Gulácsi pedig nem jött, várt Orbánra, hogy majd elfejeli… A középen érkező Idah pedig köszönte szépen és öt méterről a hálóba stukkolt. Megjegyzendő, Lang is benne volt ebben a gólban alaposan.

Ezt a bakit azonban gyorsan javította is Orban és Lang, alig négy perccel később ugyanis Szoboszlai blokkolt löketét követően előbbi csúsztatott, utóbbi pedig közelről a kapuba emelt.

A második félidőben már csak inkább az időnként nyomasztó mezőnyfölény volt jellemző a mieink játékára, bár Sallainak is, Schafernek is, a végén pedig Nagy Zsoltnak is akadt lehetőége, de nem akkora, mint Negóéknak az első 45 percben.

Aztán, amikor mi támadtunk még a győztes gólért, a hosszabbítás utolsó percében egy szögletünk után tisztáztak az írek, Kleinheisler pontatlanul ért a labdához, eladta azt, majd a félpályánál Styles becsúszva szerelt ugyan, csakhogy a saját kapunk felé tette mindezt és nagyon röviden, mögötte pedig a kapuson kívül nem volt más, mert mindenki előrement a szögletnél a félidőben Gulácsit váltó Dibuszt kivéve. A hazaiak két játékosa végigrohant a labdával a kapunkig, s bár Parrott lapos lövése felperdült a spárgázó Dibusz lábában, de aztán a játékszer beszédelgett a hálóba. Írország másfél helyzetből két gól szerzett, mi hatból egyet…

Szombaton, június 8-án, Debrecenben Izrael ellen az Eb-főpróbán lehet javítani, s az önbizalom tekintetében kell is, bár nem lesz könnyű, mert az izraeli csapat sem rossz éppen, sőt, jelenleg talán jobb, mint Írország.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Mátay Balázs

2024-06-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This