Delfin SE: két verseny, tíz érem

Szerző: Mátay Balázs

2022-02-27

A mögöttünk hagyott hétvégén két rangos korosztályos megmérettetésen vettek részt a Delfin SE úszópalántái. Dániel András tanítványai ezeken sem „a részvétel a fontos” elvet tartották szemük előtt, ugyanis Győrben és Budapesten összesen tíz érmet, köztük négy aranyat nyertek Brandt Petra Zsófia és Varga Marcell jóvoltából, mi több: utóbbi egy különdíjat is kiérdemelt. Nem véletlenül nyilatkozott elégedetten ifjú tehetségeinek produkciójáról a székesfehérvári sportegyesület elnöke, szakmai vezetője.

– Győrben az Aqua Sportközpontban bonyolították le a hagyományos regionális úszóversenyt. A Delfin SE legfiatalabb sportolói is részt vettek a viadalon, melyen 4 korcsoport állt rajtkőre. Tehetségeink ki is kitettek magukért. A cél az volt, hogy jól szerepeljenek, javítsák meg eddigi legjobb időeredményeiket. Ezt sikerült megvalósítani, amihez párosult még 7 érem is . 

A Budapest Kupa küzdelmeinek 1. fordulóját is elégedetten zárhattuk. A fővárosban Varga Marcell ért el igazán kiemelkedő eredményt a 3 korcsoportban megrendezett eseményen. Az igazán  rangos verseny nívójáról mindent elmond, hogy olimpikonok is részt vettek rajta. Marcell azzal céllal állt rajthoz, hogy megnyerje az 1. korcsoport összetett versenyét. Ez igen kemény  küzdelemben sikerült is neki! Nagyon elégedett voltam tanítványommal, hiszen ez nagy siker a fiatal versenyző életében. Nem mellékesen Marci a 3 érem mellé az 1. korosztály legeredményesebb versenyzőjének járó kupát is hazahozta.

A következő hónapokban még 3. forduló lesz, amit hasonló sikerrel szeretnénk venni. Gratulálok a versenyzőknek, további sikereket kívánok nekik! osztotta meg velünk gondolatait a hétvégi versenyek történéseivel és a közeljövő feladataival kapcsolatban a Delfin SE vezetője, a „Fehérvári úszópápa”, Dániel András.

(A képen a fehérvári, Fejér megyei úszósport ikonikus alakja, Dániel András és a jövő egyik legnagyobb delfines reménysége, Varga Marcell. Fotó: Delfin SE)

A győri eredmények:

50 méteres pillangóúszás

3.  Varga Marcell, 5. Petró Hunor

50 m. hátúszás

1. Brandt Petra Zsófia, 2. Dobján Krisztián. 5. Kiss Petra, 5. Fekete Bertalan

50 m. mell

3.  Csonka Zsófia, 1.  Brandt Petra Zsófia, 7. Osztotics Patrik, 8. Dániel Réka

50 m  gyors

1.  Brandt Petra Zsófia, 2. Dobján Krisztián

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-02-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami