Chambers, Dickey, Barnett és Vojvoda az Alba legjobbjai

Szerző: Mátay Balázs

2024-01-31

A férfi kosárlabda NB felsőházának alapszakasza a hajrájához közeledik, igaz, 8 kör még hátra van, ám mivel az élen álló Falco és az üldöző Alba olyan messze a többiek előtt járnak, hogy tulajdonképpen kijelenthető, hogy ők végeznek az első két pozícióban és viszik egészen a fináléig – ha nem történik nagy meglepetés közben – a pályaelőnyt. Éppen ezért is érdekes egy kicsit elemezni a statisztikáikat, erősségeiket.

A három legfontosabb mutató, a pontszerzés, a gólpasszok és a lepattanók – na és persze a VAL-mutató – tekintetében érdekes, de az Alba áll picit jobban. A TOP 20-ban a pontszerzőknél a fehérvár Vojvodával, Barnettel és Chamberssel képviselteti magát, a szombathelyi alakulattól csak Perl Zoltán található ott. A lepattanók tekintetében az Albás Dickey a lista 2. helyezettje, de Barnett szintén ott van az élmezőnyben, miközben a Falco részéről a fehérvári nevelésű Keller Ákos fért csak be a 20-ba.

Ami a gólpasszokat illeti, az egész mezőnyt Chambers uralja, messze a legmagasabb átlaggal (7.78), a középmezőnyben azonban található három szombathelyi, Perl, Pot és Pongó.  A mérkőzések összesített teljesítményét mutató VAL-mutató tekintetében Perl a 2., Chambers az 5., Barnett a 7., Dickey a 14. helyen áll most.

A rend kedvéért nézzük a további mutatókat: a szerzett labdáknál Chambers, Benke és Perl TOP 20-as, a blokkok tekintetében a lepattanózásban  2. Dickey szintén a második, Keller Ákos és Barnett pedig a 9. és a 14. pozíciót birtokolja.

Az Alba egyértelmű három meghatározó játékosa idén – a szintén húzóembernek számító Vojvoda és Philmore mellett – Chambers, Dickey és Barnett. Ők egyértelműen nagyon jó igazolások voltak, bár az idény közben érkező Roberts is egyre markánsabb produkciót tesz le a parkettre.

Mindent mérlegre téve, a Falco és az Arconic-Alba között nincs komoly különbség a statisztikai mutatók alapján, nagyon közel állnak egymáshoz, mindazonáltal a Falco mélyebb kerettel, hosszabb kispaddal rendelkezik, ami bizony – a végjátékban főleg – sok mindent meghatároz. Félni valója azonban egyáltalán nincs Alejandro Zubillaga együttesének, mert ha a kulcsjátékosok képesek egyszerre jól játszani, hazai szinten nemigen akad senki, aki megállítja.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-01-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami