Botrány! A brazil-argentin meccs közben a pályáról akartak karanténba vinni több játékost!

Szerző: Mátay Balázs

2021-09-05

Még Lionel Messi és Neymar is kevés volt ahhoz, hogy megakadályozza minden idők egyik legnagyobb focibotrányát, amelynek semmi köze nem volt magához a focihoz. Történt ugyanis, hogy a két ősi rivális kontinentális vb-selejtezőjének 7. percében az illetékes brazil egészségügyi szerv emberei megjelentek a pályán, hogy – szerintük – négy argentin játékost karanténba zárjanak, mert megsértették a beutazási szabályokat.

Egy brazil tv-csatorna szerint az egészségügyi illetékesek nem tudtak bemenni az argentin öltözőbe a mérkőzés előtt, mert egyszerűen kizárták őket onnan, ennek folyománya volt a meccs közbeni akció. Az argentin szövetség elnöke szerint a kontinentális szövetség, a CONMEBOL illetékesei küldték le a pályáról az argentinokat.

Igazából nagy a káosz az információáramlásban az azonban biztos, hogy a mérkőzést a FIFA hivatalosan felfüggesztette és hamarosan dönt arról, hogy újra kell-e játszani, vagy netán valamelyik csapat megkapja a pontokat. Több dél-amerikai újságíró szerint lesz mérkőzés, csak nem ma, ha nem, akkor viszont az argentinok kapják a 3 pontot, mert a brazil hatóság hibájából nem folytatódott a meccs.

Az Anvisa (az intézkedő brazil hatóság) közben kiadott egy közleményt, miszerint a szervezet már szombaton értesítette a rendőrséget és a Sao Paulo-i egészségügyi szerveket arról, hogy négyen is megsértették az egészségügyi és beutazási törvényeket, és rendeljenek el karantént. A szervezet kapott egy „fülest” arról, hogy négyen is hamis adatokkal léptek be az országba, és ezt követően intézkedtek.

„Az Anvisa súlyos egészségügyi kockázatnak tartja a négy játékos okozta helyzetet, ezért felkérte a helyi egészségügyi hatóságokat, hogy rendeljék el a játékosok azonnali karanténját, meg kell akadályozni, hogy bármilyen tevékenységben részt vegyenek, meg kell akadályozni, hogy brazil földön maradjanak″ – írta a mai közleményében az Anvisa.

Az azért érdekes,, hogy az argentinok három napja Brazíliában vannak, s éppen most kellett közbelépni? Egyébként is, most akkor mindenki aki a  pályán volt, kontaktszemélynek minősül, mindenkinek két hét karantén? Ugye, ez vicc?

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-09-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami