Balett, mozgásművészet, sport – Barbarina Balerina balettiskolájában

A klasszikus balett napjainkban már mindenki számára elérhető mozgásművészet. Ezt gimnasztikával és tánccal koronázzák meg a jelentkező gyerekek számára a Barbarina Balerina klasszikus balett és tánciskolában. A székesfehérvári és gárdonyi foglalkozásokra várják a jelentkező apróságokat.

Hogy miért érdemes jelentkezni? Ezt az iskola alapítója, vezetője, a nemzetközileg is (el)ismert Majer Barbara balettművész, táncművész osztja meg velünk:

„Amennyiben valaki egészen fiatal gyermek korban kezdi művelni és később felnőttként is hobbiként választja a balettet, óvja lelkét és testi szépségét, egészségét. A balett mentálisan és fizikálisan egyszerre neveli, építi a lelket és a testet. Etikettre, kitartásra, önbizalomra, fegyelemre, szorgalomra, szép érzékre és ízlésre nevel.

Az újonnan jelentkező kicsiknek játékosan indítom el az oktatásukat, képzésüket, mindig koruknak megfelelően.

A gimnasztika/balett előkészítő a kezdés, majd jön a tánc különböző stílusokban. Spicc oktatással is foglalkozom növendékeim részére. A balett legfőbb jótékony hatásai: hajlékonyság, ízületi lazaság, törékeny testalkat kialakulása, tartás, koordinációs készség, koncentrációs képesség, ritmus érzék, zenei érzékenység, hallás… etc.  A klasszikus balett, a gyermek tánc fejleszti a kicsik személyiségét. Rendkívül fontos még a rendszeresség, a kitartás! A balett erre megtanít. Az élet minden területén szükség van a kitartásra, a rendszerességre.

A klasszikus balett művelése, megszépíti a testet és a lelket, mindazonáltal, a klasszikus balett kiváló alapul szolgál másfajta tánc technikák elsajátításához is. Az órákon célom a gyermek figyelmét teljességgel lekötni, már az első pillanattól kezdve. A mozgásra nevelést már óvodás korban el kell kezdeni. Azok a gyermekek, akikből nem lesz végül hivatásos táncművész, mindenképpen egészséges testtartást, koordinációs készséget, művészetre való fogékonyságot, valamint kitartásra való készséget nyernek, a klasszikus balett rendszeres gyakorlása révén. A balett figyelemre összpontosít, ez által segít a tanulásban is az iskolás korú gyermekeknek!

Én magam is táncművész vagyok, s bizton állítom, hogy csodálatos érzés átadni tudásomat a kicsi balerináknak, akik engem választanak. Nagyon sok iskolában, intézményben tanítottam itthon, s külföldön is. Nekem ez a hivatásom. Nincs annál kedvesebb pillanat, mikor csillogó szemekkel és boldog mosollyal fordulnak hozzám a kis Barbarina Balerinák és azt mondják „Tanár néni sikerült!” Ennél nincs szebb ajándék és visszaigazolás számomra.”

A Barbarina Balerina klasszikus balett és tánciskolai képzések keddi és szerdai napokon elérhetőek szeptember 5-től. Kedden Székesfehérváron a Liszt Ferenc utca 11. szám alatti jóga stúdióban 16.00 – 17.00 óra között, Velencén a Közösségi Házban 17.45 és 18.45 között lesz foglalkozás. Szerdán Fehérváron 16.00 – 17.00 óra között, Gárdonyban a Nemzedékek Házában pedig 17.45 és 18.45 között várják a növendékeket sok izgalmas programmal.

Elérhetőség, érdeklődés:

Majer Barbara, a Barbarina Balerina Balettiskola vezetője
+36/70/334 04 81
E-mail: majerbarbara2020@gmail.com

https://www.facebook.com/Barbara.Majer83

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-08-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This