AV19: ezüst a vége, maximális kalapemelés!

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-11

Az osztrák regionális nemzetközi jégkorongliga, az ICEHL döntőjének negyedik összecsapásán megdőlt a tézis, miszerint a szerencse forgandó. Az idei fináléban kizárólag a Red Bull Salzburgnak volt szerencséje, így úgy nyerte meg söpréssel a mindent eldöntő sorozatot a Hydro Fehérvár AV19 ellen, hogy a 4-0 helyett akár 0-4 is lehetett volna az eredmény, és ebben semmi túlzó nincs! Az első találkozót, Ausztriában idegörlő hosszabbításban, 85 (!!) percnyi játék után nyerte meg 2-1-re a Red Bullos gárda, majd a következőt, Fehérváron az utolsó 2 percben egy hihetetlenül mázlista gólnak és egy üres kapus találatnak köszönhetően húzta be, miként a másik két meccs is csak az utolsó pillanatokban dőlt el, mindig az osztrákok javára, akiket kulcspillanatokban a játékvezetők is alaposan segítettek. Félreértés ne essék: remek csapat a Salzburg, rászolgált a sikerre, de erre a segítségre nem szorult talán rá. Ez így már sok volt az AV19-nek.

Annál inkább rászolgált a tapsra a salzburgi kapus, Atte Tolvanen, akit a döntő és az egész rájátszás legjobbjának választottak. Ez is mutatja, hogy mennyire közel volt a Volán a sikerhez. Tolvanen azonban hihetetlenül stabilan, hiba nélkül védett, ami sajnos nem volt elmondható a fehérvári hálóőrről, az ugyancsak finn Rasmus Tirronenről, aki bár remek bravúrokat mutatott be, de szinte minden meccsen kapott egy olyan gólt, amit kis szerencsével és gyorsabb reagálással el lehetett volna kerülni. De a szerencsefaktorról már írtam, nem érdemes ezen tovább lovagolni.

Mindenesetre a Volán minden körülmények között hatalmas kalapemelést és a legmagasabb elismerést érdemli, mert aligha akadt olyan játékos, vezető, vagy akár elvakult szurkoló, aki az idény előtt hitte volna, hogy ennek döntő lesz a vége. Bárki a Volán oldalán a négy közé jutást aláírta volna, ez nem kétséges.

Megvan a visszaigazolás arra, hogy idáig is el lehet jutni, s ha legközelebb ez sikerül, talán már mindenféle körülmény tekintetében egyformák lesznek a feltételek, s a Volán is képes lesz elhódítani az ICEHL-trófeát. Egy biztos: a magyar (klub)hoki ismét szintet lépett.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami