AV19: amerikai center érkezett, Kiss Dávid irányíthat a válogatottban!

Szerző: Mátay Balázs

2024-05-02

A divízió 1/A-s világbajnokságon történtek mellett a honi élgárda, a Hydro Fehérvár Av19 újabb igazolásai adnak újabb és újabb híreket a jégkorong híveinek. Ma a válogatott és a Volán kapcsán is érkezett friss, fontos és érdekes infó.

Kezdjük előbbivel, mert az a meghökkentőbb: a sportnapilap információját sportági berkekből megerősítették, miszerint a válogatott körül a vb-n kialakult helyzet, a csapat néhány játékosa és a szövetségi kapitány, Don MacAdam közötti konfliktus miatt a pénteki és szombati két utolsó összecsapáson, Olaszország és Szlovénia ellen a nemzeti csapat segédedzője, a Hyrdo Fehérvár AV19 vezetőedzője, Kiss Dávid meccsel majd, míg MacAdam ott lesz a kispadnál, de nem ő irányít.

Az információt hivatalosan nem erősítette meg a Magyar Jégkorong Szövetség, ámde a válogatott vb-n tartózkodó sajtófőnöke, Bóna Márton cáfolta a hírt. Szóval egyelőre ikszre áll a háttércsata. A lényeg viszont, hogy a két rangadón csak a jégen történtekre fókuszáljon minden érintett, a többit a világbajnokságot követően lehet tisztába tenni. Az egészen biztosnak tűnik, hogy a szövetség szakmai vezetőjeként, igazgatójaként – állítása szerint jobb híján, mert a kiszemeltekkel nem tudott megegyezni – is ténykedő 73 éves, a gyakorlati edzői szakmát régóta nem gyakorló MacAdam saját magát nevezte ki kapitánynak Kevin Constantine egyoldalú szerződésbontása és távozása után.

Mint ismert, a magyar válogatott szerdán kiábrándító vereséget szenvedett Romániától Bolzanóban. A találkozó után Galló Vilmos olajat öntött a tűzre azzal, hogy kemény szavakkal – konkrétan bohócnak nevezve – illette a szövetségi kapitányt, Don MacAdamet, ami miatt a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) is vizsgálatot rendelt el. Később a 27 éves játékos bocsánatot kért a közösségi oldalán. Ezt követően jött a hír, hogy a továbbiakban nem a hivatalos szövetségi kapitány irányít. Ezt cáfolta este a sajtófőnök.

Ami a sokkal kellemesebb hírt illeti: a ligarivális Vienna Capitals alakulatától igazolt újabb centert a Volán. A 31 éves, amerikai Trevor Cheek korábban hokizott a WHL-ben, az ECHL-ben, az AHL-ben, majd 2019-től Európa felé vette az irányt, Dániában és Svédországban is két-két szezont töltött, mielőtt Bécsbe szerződött, ahonnan most Fehérvárra tart.

Cheek a nemrégiben a Red Bull Salzburg címvédésével véget ért ICEHL-idényben csapata második legponterősebb játékosaként zárt 33 ponttal (20 góllal és 13 asszisztal), igaz, az egész ligát tekintve ez csak a 64. helyre volt elegendő, ami persze nem csoda, amilyen pocsék szezonja volt a Capitals-nek. Mindenesetre eddig valamennyi klubjában jó átlagot hozott, ezért a Volánnál is sokat várnak tőle.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-05-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a belváros

Újra virágos lesz a belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami