Alba: újabb hazai zakó, hol a változás?

Szerző: Mátay Balázs

2021-10-15

Újabb meccset bukott el biztos vezetés után a hajrában az Alba férfi kosárlabda csapata. A fehérvári együttes a DTKH Kecskeméttől kapott ki hazai pályán 93-91-re, Vojvoda ismét húzta a szekeret, vezér volt, 27 pontot szórt. Mellette Pongó Marcell dicsérhető 22 pontjáért és jó játékáért. Rajtuk kívül Stark nyújtott átlagon felüli produkciót (11 pont), a többiek mind az elvártak alatt teljesítettek. Egyre kínosabbá válik a szezonnak dobogós célokkal nekivágó Alba összprodukciója, a vezetőktől már az „ejnye-ejnye” kevés! Gyorsan kell cselekedni és hatásosan.

A légióskontingens gyenge és a csapat védekezése is kritikán aluli, 6 kör után a legtöbb pontot a teljes mezőnyben a fehérvári társaság kapta (94 pont átlagban meccsenként!!!). Hasonlóra az elmúlt 24-25 évben biztosan nem volt példa. Dejan Mihevc vezetőedző is nagyon könnyűnek bizonyult eddig, alighanem másfelé kell vennie az irányt hamarosan.

A teljes keretet nézve a Simon Balázs vezette menedzsment is nagyokat hibázott, mert részint nem használta ki az öt légiós helyet, csak négyet igazolt, s ezek a spílerek sem igazolták eddig, hogy miért is vannak itt. Stark az egyedüli közülük, aki a képességei alapján egyértelműen erősítés, de ő sérülése után most kezd formába lendülni. Laksa derék iparos, de nem ő az, aki sokat lendít az Alba szekerén, mint ahogy Steele is „ügyes kis játékos”, de ez kevés egy éremre törő csapatnál. Mihevc edző honfitársa, a szlovén Mulalic kifejezetten nagy melléfogás, pontot alig szerez, s a játék egyetlen elemében sem lehet azt mondani, hogy ő egy átlagos magyar játékosnál jobb volna.

Még időben van változtatni, de mivel már szezon közben komoly „hal” ritkán akad a horogra, csak remélhető, hogy Simon ügyvezető és az általa megkeresett menedzserek tudnak hozni 2-3 épkézláb légióst. Nem a délszláv vonalról, mert valahogy az Albánál soha nem jöttek be igazán a szerbek, szlovének, horvátok, hanem a tengerentúlról.

A vészharangot megkongatták a Gáz utcában, de, hogy feláll-e a gárda a folytatásban és hozza célokat, vagy végig küszködi a középmezőnyben vagy az alsóházban a szezont, azt csak a változtatások, új igazolások, és az esetleges edzőcsere után lehet sejteni, mi több, tudni.

Jövő vasárnap (október 24.) jön a Szolnok elleni hazai rangadó. Szép feladat lesz, de ki ellen, ha nem egy ilyen meccsen, ilyen ellenféllel szemben bizonyítson az Alba?

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-10-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami