AFKC öröm, Volán bánat – egy győzelem itt, egy vereség ott

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-21

Második hazai mérkőzését is megnyerte a női kézilabda NB I új idényében az Alba Fehérvár KC. Suzana Lazovic alakulata az évek óta nemzetközi kupaszereplő, rendre az első négyben végző Motherson Mosonmagyaróvári KC ellen tudott nyerni 32-29-re, ami azért is nagy szó, mert az elmúlt évtizedben alig volt arra példa, hogy a fehérvári egylet élcsapatot tudott legyőzni a bajnokságban.

A mérkőzés  elején, az első 5 percben a vendégek vezettek, 3-5 után azonban – nem utolsó sorban egy kiállításnak köszönhetően – 6-5-re fordítottak a hazaiak. Akkor még nem sokan gondolhatták, hogy az óváriak a meccs hátralévő részében már egyszer sem fognak vezetni, márpedig ez történt. A 5. perctől 2-3, időnként 4 góllal is vezetett az AFKC, amely a 40. percben 23-22-nél rohant egy 7-1-es szériát, amivel el is döntötte a 2 pont sorsát.

30-23-ról már nem tudott felállni a legutóbbi idény bronzérmese, amely a legvégére 3 gólosra kozmetikázta a vereségét, de összességében nem várt, ám egyértelműen megérdemelt magabiztos sikert aratott az Alba FKC, amelyben a 8 gólos Smbatian, valamint az egyaránt 5-5 találatot jegyző Utasi és Trawczynska volt a legeredményesebb.

A fehérvári hölgyek legközelebb Békéscsabán lépnek pályára az NB I-ben, október 5-én, szombaton.

A Pustertal elleni péntek esti brunecki 5-2-es győzelmet követően alig 24 órával már Feldkirchben volt jelenésük a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóinak az osztrák bázisú bajnokság, az ICEHL 2. fordulójában. A nyilvánvaló fáradtság meg is látszott a Volán játékán, mert ezúttal nem tudott pontot szerezni, 4-3-ra kikapott a Pioneers Vorarlberg csapatától.

Mivel a vendéglátók is pályára léptek pénteken, azt nem lehetne mondani, hogy egymásnak rontottak a felek, nem volt rossz a meccs, de többnyire egymás hibáiból éltek a felek, mintsem szép, kidolgozott akciókból. A játékrész derekán, a 9. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Ramon Schnetzer kékvonalas bombája kipattant a nem sokat látó Horváth Dominikről, Brady Gilmour gyorsan kapcsolt, a kapuba tette a kipattanót. A fehérvári gondokat tetézte, hogy Sebők Balázs kapta a meccs első kisbüntetését, így a hajrában védekezni kényszerültek Falusék. Ezt jól megoldották, így 0-1-el mehettek az első pihenőre.

A második harmadban egymás után kétszer is emberfórba került a Volán, s a másodikból Kuralt közreműködésével Hári egyenlített. A lendületben maradó kék-fehérek a vezetést már nem tudták megszerezni, sőt: 25 másodperccel később megint a látogatók kerültek hátrányba, amit szerencsére villámgyorsan, néhány másodperc alatt sikerült kiegyenlíteni. Mihály Ákos lekészítette a korongot Stipsicznek, aki bevágta az újabb egalizáló találatot.

(Fotó: AFKC, FAV 19)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This