A lakótelepi legenda folytatódik: jön a 15. retro foci a Manczon!

Szerző: Mátay Balázs

2023-08-22

Igencsak minőségi, sportos, kiváltképp focival fertőzött generáció nevelkedett a 70-es, 80-as és a 90-es években a Belváros szélén, a Kígyó, Ősz, Semmelweis és Mancz János utcákban, valamint környékükön. Közülük többen az NB I-ig, válogatott kerettagságig, mi több, gólkirályságig vitték a hazai első vonalban. Ez persze nem is csoda, merthogy jelentős részük már eleve vérbeli focicsaládban nevelkedett, ahol az édesapa korábbi Vidi vagy éppen MÁV Előre ikon volt. A ma már 40-es, 50-es, 60-as éveiket taposó örökifjak, „még fiatalabb” szüleik, valamint baráti körük az ikonikus Tiber-család ötlete nyomán másfél évtizede minden nyáron összejön egy kis nosztalgiázásra, laza focizgatásra a Mancz utcai bitumenes dühöngőben. 

Aligha kell bemutatni bárkinek is Fehérváron az ötletgazda-főszervező egykori válogatott Vidi-legendát, Tiber Lászlót és nagyobbik fiát, a korábbi NB I-es gólkirály, Krisztiánt (jelenleg kiváló egyéni képzéseket tart gyerekeknek a szárazréti műfüvesen, de erről hamarosan majd egy bővebb írással jelentkezünk), akiknek nincs könnyű dolguk, mert egyre kevesebb a korabeli “Manczos bandából” a bevethető labdakergető. Hiába no, az évek hozzák a derék- és ízületi problémákat, izomfájdalmakat, s számos olyan nyavalyát, amelyek okán a régi higanymozgású bandából egyre többen csak a többieket zrikálni és persze nekik tanácsokat adni jönnek évek óta, azaz: verbálisan űzik a játékot, ám azt igen magas szinten teszik.

Ezen a héten pénteken (augusztus 25.) 17.00 órakor ismét, immár 15. alkalommal megtelik élettel, vidámsággal és nyomokban némi focival a Mancz János utca máig a sportot szolgáló bitumenes kispályája.

A szervezők jelezték: aki a környéken nőtt fel és anno megfordult a Mancz utcai pályán, szívesen várják közéjük focizni és nosztalgiázni. Részvételüket, kérjük jelezni Facebook-oldalunkon privátban, messengeren (https://www.facebook.com/media24.hu), avagy Tiber Krisztián (https://www.facebook.com/krisztian.tiber.3), vagy Mátay Balázs (https://www.facebook.com/matay.balazs) profilján privát üzenetben. A meccs utáni „harmadik” félidőre egy közeli vendéglátó egységben kerül sor…

Az eseményre ezúttal is több korabeli fehérvári focilegendát hívtak, így a „törzsgárdának” számító Tiber Lászlón és Krisztiánon, Fister Ferencen, Nagy II Jánoson és Szabó Károlyon kívül a Vidi történetének egyik legnagyobb kvalitású, legmeghatározóbb labdarúgóját, Karsai Lászlót is várják az eseményre, mint ahogy a helyi önkormányzat vezetői közül is számítanak résztvevőre.

(A címlapkép a 2020-as foci előtt készült)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-08-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This