A klublegenda sem kell a Vidinek – Nikolics és Géresi is megy

Szerző: Mátay Balázs

2022-06-10

Nem sokkal később, hogy Bese, majd Géresi távozását bejelentette, újabb válogatottja, a klub történelmének legeredményesebb bajnoki gólvágója, Nikolics Nemanja távozásáról adott hírt a Mol Fehérvár FC! Annak ellenére sem hosszabbítja meg június végén lejáró szerződését a piros-kék klub, hogy még 34 évesen is a legtöbb gólt lőtte az egész idényt tekintve a csapatban, s pont az ő mentalitása volt az, amire egy pillanatig sem lehetett panasz, csak példaként lehet állítani bárki elé!! Nyilván nem az övé már a jövő, de alapvetően érthetetlen, miért nem maradhat imádott Vidjében, ahol még mindig tőle tanulhatnak a legtöbbet a fiatalabbak, s még 1-2 évig biztosan fontos gólokkal tudná segíteni a fehérvári gárdát.

A kirajzás erősen megindult a Vidinél, holnap kezdődik a felkészülés, aol már az egyaránt válogatott Bese, Géresi és Nikolics sem lesz ott, mint ahogy még több más futballista távozása várható. Az felettébb valószínű, hogy érkezők is lesznek hamarosan, ám ahogy az idő telik, úgy lesz egyre nehezebb valódi erősítést jelentő labdarúgókat igazolniuk a vezetőknek. Mindeközben az edző személyének bejelentésével is késlekednek, holott szinte biztosra vehető, hogy Borisnak mégsem kötik a talpára az egyébként jól megérdemelt útilaput, mert ő marad a vezetőedző, dacára annak, hogy vele sem szárnyalt a csapat, függetlenül attól, hogy az utolsó 9 meccsén nem kapott ki.

Továbbra is bizton állítom, nem Boris a megoldás a Vidi kispadjára, nincs sem olyan tapasztalata, nincs olyan tudása (ha van, azt eddig jól rejtegette), aminek okán azt feltételezhetnénk, hogy a következő idényben éppen vele fog ismét előrelépni és a Ferencváros valós vetélytársává válni a Mol Fehérvár FC! Én leszek az első, aki a szezon végén megkövetem, ha mégis bekövetkezik ez, de semmiféle olyan potenciált benne nem látok, aminek okán ettől nagyon tartanom kellene.

Meggyőződésem, hogy következetesen rossz stratégia mentén választ már 3-4 éve edzőt és igazol új játékosokat a klub. Ha nem tudnám, hogy komoly szakemberek is vannak a stábban, azt feltételezném, ennyit tudnak, de ez nem így van! Éppen ezért itt egy tudatos visszafogás lehet a dolgok mögött, mondjuk ki, a tulajdonos részéről. Aki korábban beletette a Vidbe, amit kellett a jó igazolások és eredmények érdekében, mostanság pedig nem. Szekérderéknyi rossz igazolás érkezett 2018 óta, akiket kölcsönbe adtak, vagy fillérekért elkótyavetyéltek.

Bárki is próbál ebben ködösíteni és megmagyarázni a megmagyarázhatatlant: a Vidit érezhetően, láthatóan évről-évre kicsit visszalép, éppencsak annyit, hogy előbb a Fradi nőjön fölél egyértelműen, majd a megyei rivális Puskás Akadémia és legutóbb már a Kisvárda is elé került a tabellán. Ezzel nem állítom azt – sőt, biztosan tudom, hogy nem így van -, hogy már a Puskás és a Kisvárda is jobb állományú, erősebb csapat volna a Vidinél, de bizony a tendencia efelé halad, kár lenne tagadni. Az említett két egylet a szó szoros értelmében egységesebb, jobb CSAPATOT alkotott a magunk mögött hagyott idényben, nem érdemtelen az érmes helyezésük.

Egy biztos: amennyiben a Vidi a lehetőségeinek, hátterének megfelelően szerepelt volna, akkor csak a Fradi lett volna ismét a riválisa, senki más. Nehéz megfejteni kívülről, mi folyik a háttérben a Sóstón, de amilyen információk eljutnak hozzám, azok nem nyugtatnak meg, nem arról szólnak, hogy mindenki átérzi a helyzet jelentőségét, abból pedig már szurkolónak, szimpatizánsnak egyaránt elege van, hogy rendszerint megy az üres kamu kommunikáció, hogy „hosszú távra tervezünk, amiben az szerepel, hogy majd 3 év múlva lehetünk ismét reálisan bajnokesélyesek, addig építkezünk, legyen mindenki türelemmel..”, Vicc, ez megy már 2-3 éve, folyamatosan. A foci a szurkolókért van elsősorban, a nézőket szórakoztatná, mint som minden más, de amit lát és tapasztal kedvenceivel kapcsolatban a szurkoló, az egyáltalán nem szórakoztatja, az egyáltalán nem az, amiért szívesen megy meccsre, fizeti a belépőt vagy a bérletet.

Ahogy az ismert kozmetikai reklám fogalmaz: most már „bizonyíték kell, nem ígéret”…!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-06-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami