A kempósok remekeltek az ob-n

Szerző: garanddesign

2021-05-28

Gyerek, növendék, kadét, ifi, felnőtt és veterán korosztályú kempósok szálltak ringbe az immár tizedik alkalommal megrendezett Seregélyes Kupán. Az OB-n 250 versenyző mérte össze tudását – köztük Fejér megye sportolói, akik számtalan arany- és ezüstérmet szereztek.

Seregélyesen, a Sportcsarnokban rendezték meg a X. Seregélyes Kupát. A Zen Bu Kan Kempo Országos Bajnokság szervezője a Sárosdi Kempo SE volt, azon belül pedig Renshi Koncz Gábor és Renshi Kordás István. A viadalra gyerek, növendék, kadét, ifi, felnőtt és veterán korosztályú sportolók jelentkezhettek. Végül 250-en álltak a tatamira, hogy megmutassák tudásukat. 125 fő 14 év alatti volt.
OB-n vettek részt a kempósok Seregélyesen (Fotó: Koza Márk)

OB-n vettek részt a kempósok Seregélyesen (Fotó: Koza Márk)

Minden korosztálynak be kellett mutatnia formagyakorlatot, valamint önvédelemre és GI földharca is sor került. A növendékeknél az utolsó korosztálynak Stop Semi Contact is volt, a „gyermek 3” kategóriában C-Viadal, a felnőttek és a veteránok NoGi földharcban vettek részt, a Veterán B csoport pedig A-Vidadal Junior, B-Vidadal Schoolboy és Pusztakezes Shoolboy versenyszámban indultak.

„Ez volt a X. Seregélyes Kupa és tízszer annyit kellett vele foglalkozni a vírushelyzet miatt, mint az elmúlt években.” – árulta el Kordás István – „Már két hónappal ezelőtt nekiálltunk szervezni. Eredetileg áprilisban tartottuk volna meg, ám egy hónapot csúsztatnunk kellett az intézkedések miatt. Szinte naponta változtak a Magyar Közlönyben a jogszabályok és mi mindennek meg akartunk felelni. Folyamatosan egyeztettünk a versenyzőkkel és a szülőkkel a védettségi igazolványokkal kapcsolatban. A végén nagy könnyebbséget jelentett az oltások előbbre haladása.”

A kempósok nagyon várták már a X. Seregélyes Kupát (Fotó: Koza Márk)

A kempósok nagyon várták már a X. Seregélyes Kupát (Fotó: Koza Márk)

A járványügyi előírások miatt az OB-n nézők nem vehettek részt, a 14 év alatti gyermekekkel csak egy szülői kísérő mehetett az edzőn kívül (és neki is rendelkeznie kellett védettségi igazolvánnyal), 14 éves kor felett pedig csak az edző lehetett tanítványa mellett. A maszk használata kötelező volt a szervezőkre, a bírókra, az edzőkre, a kísérőkre, a segítőkre és a versenyzőkre nézve is. A sportolók kizárólag a küzdőtéren lehetett levenni.

Azért, hogy ne legyenek egyszerre túl sokan egy légtérben, a viadalok reggel 9-kor kezdődtek a 14 év alattiak meccseivel, majd délben sor került a többiek regisztrációjára. Emiatt nagyon elhúzódott a program: 23-kor fejeződött be.

Nagyon sok színvonalas meccset láthattunk küzdelemben és technikai számban is (Fotó: Koza  Márk)

Nagyon sok színvonalas meccset láthattunk küzdelemben és technikai számban is (Fotó: Koza Márk)

Mindenki nagyon várta már ezt a napot, mivel nagyon sok verseny elmaradt az elmúlt egy évben.” – mondta Kordás István – „Sokan jelezték, hogy nagyon érzik a „ring rozsdát”. Ennek ellenére nem láttam senkin se visszafejlődést. Nagyon sok színvonalas meccset láthattunk küzdelemben és technikai számban is. Nagyon szépen küzdött például Hippeller Panna és Koza Márk, Burián Bendegúz mérkőzését pedig tátott szájjal nézte mindenki. Polgár Tomi tanítványa egy komoly fekete övessel küzdött, s bár eddig is megszoktuk tőle a magas színvonalat, most az eddigieknél is jobb volt. A saját fiaimra, Mátéra és Márkra is nagyon büszke vagyok, remekül bunyóztak.”

A cikk folytatása elérhető az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/05/18/a-fehervari-es-a-sarosdi-kemposok-ismet-remekeltek-az-ob-n/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-05-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami