Az egykori "úszópápa", Széchy Tamás emlékére rendezték meg Debrecenben az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra. A Székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői kiválóan helyt álltak a rangos viadalon. A cél minden sportolónál a legjobb időeredmények megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés volt. Ezeket sikerült is megvalósítaniuk Dániel András és Richtárich Regina tanítványainak.

Fekete Ferenc 100 m gyorson a B-döntő 4. helyét érte el, ideje: 0:51,78. 50 m mellen szintén B döntős volt és a 7. helyet érte el ideje 0:29,91, egyéni rekorddal. Varró Ádám Levente 100 m háton az 5. helyet érte el, ideje: 0:57,80. 50 m háton 7. helyezett lett, ideje : 0:27,57, ugyanakkor 100 m pillangón a 18 helyen zárt, századokkal lemaradva a fináléról. A serdülő korú Ács Barbara és Czifra Patrik is megközelítette a legjobb időeredményét, de ilyen korai időszakban nekik nem is kellett mást elérni, ők elsősorban tanulni mentek a felnőtt ob-ra. Felkészítőik szerint dicséret illeti őket.

A 4x100 m férfi vegyesváltóban a 12 helyen végzett a Delfines csapat, így lemaradt az A-döntőről, pedig nem sok kellett volna ahhoz, hogy az 1-8. helyen végezzenek. A váltó összeállítása: Fekete Ferenc, Czifra Patrik, Varró Ádám Levente, Bernáth Bálint. A következő bajnoki megmérettetés az ifjúsági korosztály ob-ja lesz május végén. Itt már érmekért is eséllyel küzdhetnek néhányan a fehérvári tehetségek közül.