Ma a B- és a C-csoportban is befejeződtek a küzdelmek a labdarúgó Európa-bajnokságon. Előbbiben bejött az előzetes jóslatunk: Dánia magához tért az "Eriksen-sokkból", s az utolsó szalmaszálat erősen megragadva 4-1-re kiütötte az oroszokat, akik ezzel utolsóként zártak és kiestek, az északiak pedig berobbantak a második pozícióba és továbbjutottak a csoportelső Belgium mellett, amely megtette még azt a szívességet is nekik, hogy 2-0-ra verte a finneket. Az Eb-újoncnak is maradt ezzel egy nagyon halovány esélye, hogy bekerüljön a legjobb három csoportharmadik közé és továbblépjen, de ennek kevés a realitása a gyenge gólmutató okán. A C-csoportban az osztrákok örülhettek leginkább, mivel kihasználták a leggyengébb csoport adta lehetőséget és a nagyon harmatos Észak-Macedónok után a gyengélkedő ukránokat is 1-0-ra le tudták győzni, ezzel pedig - történelmük során először - továbbjutottak a csoportkörből.
 
Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy nekünk három elitcsapat jutott, nem pedig hasonlóak, mint a "sógoroknak"...De azért gratulálunk nekik. A másik meccsen a csoportelső hollandok sima 3-0-val küldték haza az Észak-Macedónokat. Az már most biztos, hogy - legyen akármi a németek elleni szerda zárómeccsünk eredménye -, Törökország és Észak-Macedónia a magyar csapat mögött végez összesítésben ezen az Eb-n, mert még pontot sem szereztek három meccsükön, a mieinknél osztályokkal gyengébb összetételű csoportokban.
 
Kedden a D-csoport is "bezár". Csehország Angliával, Horvátország Skóciával meccsel. A képlet egyszerű: akik nyernek, továbbjutnak. Minden más esetben jöhet a matekozás és Fortuna figyelése...

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. július 29. csütörtök 08:57,
Márta, Márti és Flóra napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com