Már nem meglepetés: újabb kiváló eredménysort produkáltak a Fehérvár Küzdősport SE utánpótlás ökölvívói egy rangos megmérettetésen. Turós Arnold tanítványai most az egykori diákolimpia, újkeletű nevén Utánpótlás Magyar Kupa küzdelmeit zárták igen eredményesen: Tóth Adrián arany, Frank Domink ezüst, Hippeller Panna bronzérmes lett saját kor- és súlycsoportjában, de Fekete Leon, Németh Zsolt és Sárosdi Patrik is helytállt, nem véletlenül értékelt mosolygósan Turós Arnold vezetőedző.
 
- Tóth az első meccsén egy kicsit álmoskásan mozgott, de az elődöntőben megmutatta igazi tudását: az első menetben egy ritmusváltással rászámoltatott ellenfelére, majd egy újabbal be is fejezte a mérkőzést. A döntőben korábbi legyőzőjét múlta felül nagyon meggyőző teljesítménnyel. Adrián ezzel a tornagyőzelemmel megváltotta jegyét a Grúziában sorra kerülő Európa-bajnokságra ami július 1-jén kezdődik. Sok idő sajnos nincs a pihenésre és a felkészülésre de annak is örülünk hogy megrendezik a kontinenstornát...Dominik idén lett serdülő és máris a döntőig verekedte magát. Nagyon nehéz meccsekkel, kemény ellenfeleken keresztűl jutott el a fináléig, amit sajnos nem tudott behúzni, de rengeteg tapasztalatot szerzett, ami pozitív a jövőt tekintve. Összességében fegyelmezett, stílusos, gondolkodó ökölvívást mutatott.
 
A sorsolás nemigen kedvezett nekünk, mert mindegyik versenyzőnk a nehezebb ágra került. Leon első meccsén vereséget szenvedett a későbbi bajnoktól, Hippeller Panna egy kiütéses győzelem után kapott csak ki nagy küzdelemben, megosztott pontozással a későbbi bajnoktól. Vele kapcsolatban kiemelendő, hogy üstökösként robbant be az ökölvívás vérkeringésébe. Eredetileg kempózik Kordás István szárnyai alatt, de szerencsére belekóstolt az olimpiai ökölvívásba és párhuzamosan csinálja mind a kettőt. Szorgalma és tehetsége első versenyén rögtön a 3. helyre repítette, pedig az ő súlyában voltak a legtöbben. Sárosdi Patrik szintén megosztott pontozással kapott ki az első meccsén. Németh Zsolt most ért meg a bunyóra, sajnos nála is ez a fránya megosztott pontozás vetett véget a további versenyben maradásnak, de fejlődése most nagy iramban halad és ez feltétlenül bizakodásra ad okot. - foglalta össze a lényeget Turós Arnold.
 
A vezetőedző azokról sem feledkezett el, akik most még csak tréngeztek, felhozó jelleggel bunyóztak: "Turós Levente csak jövőre éri el a versenyzési korosztályt, de már tavaly óta tervszerű, küzdelemhez szoktatást végzünk vele. Egerben, a 4 nap alatt 15 menetet öklözött a versenyből kiesett, nála idősebb bunyósokkal. Nagy Evelin 25 menetet bokszolt, váltott ellenfelekkel. Szeretem kiléptetni versenyzőimet a komfortzónájukból!" 

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. július 29. csütörtök 08:56,
Márta, Márti és Flóra napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com