Libor Csilla régész-antropológus munkájába tekinthetnek be a látogatók június 20-án, vasárnap a Nemzeti Emlékhelyen, a székesfehérvári Középkori Romkertben: „Érdekelnek az emberi csontok? Szeretnél többet megtudni arról, mégis hogy ismerjük meg a múlt emberét a több száz vagy ezer éves sírja alapján? Mi igaz a Dr. Csontból és az Indiana Jones-filmekből?” – olvasható a programajánlóban a Szent István Király Múzeum közösségi oldalán. A múzeum munkatársa valódi emberi maradványok vizsgálatával készül, ami izgalmas és tartalmas kikapcsolódást ígér az érdeklődőknek. Az Emlékhelyek Napja keretében zajló, A kiásástól a megismerésig című programot 10-17 óra között folyamatosan lehet látogatni, további információ a https://fb.me/e/LUqM0CaR oldalon olvasható.
A hosszú, programok nélkül töltött időszak után újra élvezhetjük a személyes találkozás élményét, ismét részt vehetünk közösségi eseményeken. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) több rendezvényre is várja a fehérváriakat: Folkjuniálist, kertmozit és Borsókóstolót rendeznek a Szárazréten, emellett az intézmény több tábort is szervez a nyáron gyerekeknek és felnőtteknek is. A szárazréti programok részleteiről ma tartott tájékoztatót a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban Botos Rita, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Juhász Zsófia, az SZKKK igazgatója és Szöllősi Istvánné, a Borsókóstoló ötletgazdája.

Bővebben: Indulnak a nyári programok

Vidám, színes, kézműveskedős délelőttre várja a gyerekeket és a családokat gyereknap alkalmából a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is! A maroshegyi intézményben a program most vasárnap, május 30-án 10.30 órakor veszi majd kezdetét. A móka az Ákom-bákom bábcsoport A három nyúl című mese bábelőadásával indul, amely után egy népi hangszert is készíthetnek a kicsik. A szervezők pedig tudják: a nap nem lenne az igaz lufik nélkül, így minden gyermek számára készülnek eggyel! A program ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a szervezők az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 06-22/501-161 telefonszámon várnak.

 

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg június 26-án az I. Székesfehérvári Táncválasztót a Köfém Művelődési Házban. Az interaktív családi napon bemutatkozási lehetőséget biztosítanak minden Székesfehérváron működő tánccsoportnak, és segítik a táncolni vágyó közönséget a számára megfelelő táncstílus megtalálásában.

Bővebben: Legyen tánc!

Ákos, Majka, Bagossy Brothers, Margaret Island, Rúzsa Magdi, Never Say Never vagy éppen a hazai rockzene nagyágyúi - lesz miből választani az idei nyáron Székesfehérváron. Új, június 11-től szeptember 11-ig tartó rendezvénysorozatot tervez a FEZEN, de nem a fesztivál helyett. Ha a vírushelyzet és a szabályozás is kedvezően alakul, minden hétvégét a FEZEN fesztivál területén létrehozott LIGET-ben tölthetnek a zenerajongók.

Bővebben: Új rendezvénysorozattal készül a FEZEN - jön a LIGET!

1. oldal / 78

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 06:21,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com