A kultúrát, a sportot és a természet szépségeit ötvözi az a különleges fesztivál, amelyet az idei évben június 18-tól 20-ig a Velencei-tónál rendeznek meg. A háromnapos rendezvénysorozat a minőségi kultúra, a testmozgás és a természet szépségeinek összekapcsolásával mindent megvalósít, amiért élni érdemes és jó: egészség, művelődés és szépség. A Magyar Tavak Fesztiváljának Velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 18-án, pénteken a Kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon, amely a térség egyik legújabb kulturális színtere. A szabadtéri színpad nagy sikerrel kezdte meg működését a tavalyi évben, a kultúra szerelmesei kimagasló számban látogattak el a sokszínű előadásokra.

Bővebben: TO'pera a Velencei-tónál

A Nemzeti Filmintézet (NFI) a koronavírus világjárvány filmszínházakat érintő hatásainak enyhítése érdekében pályázatot hirdetett, melyre a Mozisok Országos Szövetsége és az Art Mozi Egyesület tagjai pályázhattak fenntartási költségeik fedezésére, 2,5 millió forint összeghatárig. A pályázaton a székesfehérvári Barátság mozi elnyerte a maximális 2,5 milliós összeget, és a Filmszakmai Döntőbizottság megítélt további 39 ezer forint többlettámogatást is.

Bővebben: Támogatás a Barátság mozinak

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján, a Trianon Múzeum egésznapos rendezvényen, a Nagy-Magyarország Parkban emlékezett meg a Trianoni Békediktátum 101. évfordulójáról, és a park új közösségi terének, a Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkert avatását is erre az alkalomra időzítette. A rendezvény Erdély, Partium, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Őrvidék, valamint Belső-Magyarország legjobb magyar borainak bemutatójával folytatódott, majd a magyarságának összetartozását jelképező eseményhez csatlakozva, 20 óra 21 perckor fellobbant az Összetartozásunk tüze.

Bővebben: Az összetartozás napján szoborkert nyílt a Nagy-Magyarország Parkban

Összetartozunk: a határokon túli magyar képzőművészet remekeiből nyílt kiállítás a székesfehérvári Csók István Képtárban, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján meghirdetett Összetartozás Évének a tiszteletére. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből összeállított tárlat megnyitóján dr. Gulyás Gergely miniszter köszöntőjében azt mondta, a gyűjtemény az ’örök emberi’ látószögből mutatja meg és közvetíti a sorsközösséget, az összetartozást. A kiállítás az újrainduló kulturális élet első rendezvénye Székesfehérváron, ami szimbolikus jelentésű a nemzet történelmi fővárosában felvállalt értékközvetítő tevékenységben, mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Képtárban csaknem hetven magyar alkotó több mint nyolcvan alkotását lehet megtekinteni három hónapon keresztül. 
Pilinszky Jánosra emlékezett csütörtökön délután a Vörösmarty Társaság Székesfehérváron. Zenés-verses műsort és koszorúzást szerveztek a tiszteletére Kígyó utcai emléktáblájánál, annak a panelháznak az oldalában, ahol utolsó éveiben lakott. Hosszú idő óta ez volt az irodalombarát szervezet első, személyes részvételű rendezvénye. 

Bővebben: Pilinszkyre emlékeztek

1. oldal / 74

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 06:14,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com