Nagyobb volt a füstje mint a lángja

A katasztrófavédelem közlése szerint egy tízemeletes társasház szemétledobójában keletkezett tűz ma délután, ami füsttel telítette a lépcsőházat Székesfehérváron, a Gáz utcában. A helyszínre riasztott székesfehérvári hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat és öt embert lekísértek otthonukból. Összesen mintegy harminc ember hagyta el ideiglenesen a lépcsőházat. Az egységek kiszellőztetés után visszaengedték a lakókat.

Mivel éppen arra jártam az eset bekövetkeztekor, személyesen is megtapasztaltam, hogy a cím helytálló. Bár a paneltömböt szó szerint körbevették a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a mentők gépjárművei és szakemberei, az érintett lépcsőház előtt pedig közel félszázan várták a fejleményeket, szerencsére kiderült, hogy „csak” egy szemétledobóban keletkezett kisebb tűz, aminek okán komoly füst lepte el a lépcsőházat. Az egységeket így szépen sorban vissza is rendelték szolgálati helyeikre, s mindenki megnyugodhatott, nagyobb volt az ijedtség, mint a baj.

Azt ez az eset is megmutatta, hogy a lépcsőházak szemétledobói rendkívül tűzveszélyesek, elég egy rosszul elnyomott csikk, ami a házi hulladék közé keveredik, s azt dobják le a sokszor elduguló vagy a tárolóban túlcsorduló szeméthalmaz tetejére, de sok más tűzveszélyes hulladék kidobása is okozhat bajt. A panelházak döntő többségében nem véletlenül zárták már le ezeket a lépcsőházi szemétledobókat, amik így nem okozhatnak további problémát.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami