Két lakásban is tűz volt vasárnap Fejérben

Egy családi ház tetőszerkezete borult lángba Dunaújvárosban, az abai lakásban pedig bútorok égtek december 5-én.

Hazatérve a bejárati ajtót kinyitva füst fogadta egy családi ház lakóit vasárnap délután Abán. A füst miatt az épületbe már be se tudtak menni, gyorsan visszacsukták az ajtót, áramtalanították az épületet és hívták a tűzoltókat. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben mentek be a házba. A hőkamera segítségével gyorsan megtalálták a tüzet a füsttel telítődött épületben. Az egyik szobában bútorok égtek. Az oltási munkálatok közben a helyiség mennyezetét megbontva további izzó részeket találtak az egységek, melyeket eloltottak. A lakók a tűzben nem sérültek meg.

Dunaújvárosban egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki vasárnap este. A körülbelül száz négyzetméteres vályogépület cserépfedésű teteje teljes terjedelmében égett. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fojtották el. Az egységek kiérkezése előtt a lakók két propánbutángáz-palackot vittek ki a házból. Személyi sérülés nem történt. Az épületben még három kisállat – egy sün, egy teknős és egy nyúl – volt, a tűzben nekik sem esett bajuk.

A lakástüzek legtöbbször nyílt láng, például gyertya használatára, elektromos hibára, főzés közbeni figyelmetlenségre vagy dohányzásra vezethetőek vissza. Gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája miatt gyulladt ki a lakás. Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen technológiával fűtünk, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, és a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból tűz keletkezhet. Fontos, hogy minden lakásban legyen füstérzékelő, amely hangos sípolásával figyelmeztet, ha tűz keletkezett, és ezzel életet ment.

(Katasztrófavédelem – Szabó-Bisztricz Anett, a kép illusztráció)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2021-12-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This