Jön a grillszezon: a legfontosabb a biztonság

Sokan szeretnek – akár egyedül, akár nagyobb társasággal – grillezni, nem mindegy azonban, hogyan és milyen körülmények között tesszük ezt. Könnyen elkövethetünk ugyanis olyan hibákat, amelyeknek égési sérülés vagy akár tűzeset lehet a vége.

Most még ugyan nincs grillezős idő, azonban – lassan, de biztosan – közeledik a grillszezon. Jó idő esetén országszerte rengetegen kapnak kedvet egy kis grillpartihoz, amelyet néhányan akár az erkélyükön is képesek megrendezni, gázpalackkal – mindezt úgy, hogy még porral oltó készülék sincsen kéznél. A tűzoltóknak azonban van néhány tanácsuk, amelyeket érdemes betartani, ha nem akarunk bajt.

A szakértők azt írták, hogy gázpalackról működő grillt társasházi erkélyen tilos működtetni, de a faszénnel, brikettel vagy parázsló fával működő eszközök sem használhatóak biztonságosan ilyen helyen. A szabályszegők 20 ezertől 1 millió forintig terjedő tűzvédelmi bírságra számíthatnak. A büntetés mértéke a körülményektől, valamint a tevékenység tűzveszélyességétől függ.

„Ha az erkélyen grilleznénk, azt egy elektromos grillel tegyük” – javasolják a katasztrófavédelem munkatársai. Azonban mielőtt nekiállunk az erkélyen főzőcskézni – teszik hozzá –, előbb mindenképpen olvassuk el a társasház házirendjét, hogy nem tiltott-e az ilyen tevékenység.

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2023-05-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Mi okozhatja a magas vérnyomást?

Mi okozhatja a magas vérnyomást?

Magyarországon másfél millió embernek magas a vérnyomása, mely minden nyolcadik halálesetben is közrejátszik. Miért...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami