Évekig kizsákmányolta „vendégeit”, bíróság előtt felel

Szerző: Media24

2022-01-21

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte a C. József ercsi lakossal szemben emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 39 éves ercsi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021 júniusában történt kihallgatását megelőzően rendszeresen Budapestre utazott, ahol hajlék nélküli személyeket arra bírt rá, hogy vele Ercsibe utazzanak, ahol munkát és szállást ad nekik. Egy 62 és egy 66 éves férfi hitt neki, és vele ment. Az ercsi férfi a két sértett személyi okmányait, alkalmi munkájukért kapott keresményüket elvette, tovább meghatalmazás révén nyugdíjukat és szociális segélyüket felvette, és ezen összegeket saját maga, valamint családja megélhetésére fordította. A melléképületekben, embertelen körülmények között elszállásolt és kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetteket rendszeresen a ház körüli munkák elvégzésére kényszerítette.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az összegyűjtött adatok és bizonyítékok alapján az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat a napokban a Fejér Megyei Főügyészség részére megküldték.

Az emberkereskedelemmel kapcsolatos nyomozásokat a rendőrség kiemelten kezeli. A bűncselekmény elleni eredményes küzdelemben azonban mindannyiunknak szerepe van, ugyanis az elkövetők áldozataikat sokszor elszigetelten tartják, akik a folyamatos pszichikai és fizikai szenvedés hatására bezárkóznak, nem kommunikálnak környezetükkel. Gyakran a hatóság segítségét sem merik kérni.  Ezért kérjük, hogy akinek tudomása van arról, hogy valakit erőszakkal, zsarolással, bántalmazással vagy fenyegetéssel félelemben tartanak, kizsákmányolnak, vagy engedelmességre kényszerítenek, tegyen bejelentést a rendőrségre!

(FMRFK)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2022-01-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Fehérvár köszönti katonáit

Fehérvár köszönti katonáit

Ünnepi gálaesttel köszöntötték a városunkban szolgáló katonákat szerdán este a Vörösmarty Színházban, a közelgő Magyar...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami