Hadtörténelmi, honvédelmi témájú táborokba hívja és várja az általános iskolás gyerekeket a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A tíznapos, bentlakásos tábor június 17-én kezdődik Velencén, ide van még néhány férőhely. A KEMPP napközis tábora öt turnuson át tart július 5-től, itt folyamatosan fogadják a jelentkezéseket.
 
A bentlakásos IX. ifjúsági honvédelmi tábor izgalmas, élményszerű találkozást ígér a hadtörténelemmel, a honvédelemmel. A tábor június 17-27-e között zajlik Velencén a KEMPP és a HTBK Székesfehérvári Szervezete rendezésében, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával. A programban szerepel többek között lézerharc, éjszakai túra, hadtörténelmi előadások, lézeres céllövés, sportolás, játékok, vetélkedők, strandolás. A részvételi díj tartalmazza a teljes ellátást, az éttermi étkezést és az elhelyezést négyágyas szobákban. Jelentkezni lehet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
 
 KEMPP és a HTBK napközis tábora öt héten át zajlik július 5-e és augusztus 6-a között, a turnusok hétfőtől péntekig tartanak a Katonai Emlékparkban. 8-14 év közötti lányoknak és fiúknak is ajánlják a programokat, lesznek többek között katonás és ügyességi feladatok, könnyített katonai akadálypálya, múzeumpedagógiai foglalkozások és lézeres céllövés. A tábor együttműködő partnere a Fejér Megyei Védelmi Bizottság, a jelentkezéseket a napköEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen fogadják.
 
További információ a KEMPP honlapján és közösségi oldalán olvasható.