Új fehérvári menetrend: a lakossági javaslatokat is figyelembe veszik

Szerző: garanddesign

2021-05-08

Április 30-án lezárult az új székesfehérvári autóbusz-menetrenddel kapcsolatos háromhetes véleményezési időszak. A három hét alatt több mint húszezren keresték fel a városi honlapon létrehozott aloldalt, nézték meg a tervezetet. A Közlekedési Iroda munkatársaihoz több mint 350 észrevétel érkezett levélben, e-mailen és az utazástervezőn keresztül, melyeket a napokban rendszereznek, és megvizsgálják az abban foglaltak megvalósíthatóságát a Volánbusszal kötött közszolgáltatási szerződésben foglalt éves teljesítménykeret, illetve a város költségvetése és a rendelkezésre álló járműszám tükrében.

A legtöbb észrevétel az Őrhalmi szőlők – Piac tér összeköttetésével, illetve Börgönd és Kisfalud közlekedésével kapcsolatban érkezett, valamint a véleményezők legtöbbje az egyes viszonylatok ritka követését kifogásolta. Ezeken kívül sokan hiányolnak közvetlen eljutási lehetőséget a lakóhelyük és a munkahelyük, a kórház, az autóbusz-állomás és a vasútállomás között. Érkeztek konkrét észrevételek a járatok jobb hangolására a munkakezdésre és a tanítási idő kezdetére tekintettel. Olyan levelek is érkeztek, amelyekben az adott útszakaszon elhaladó járatok számát sokallták, illetve javaslatok a forgalmi rend változtatásával, új megállóhelyek építésével, a sűrűbb hétvégi közlekedéssel kapcsolatban.

A következő három hétben a szakemberek feldolgozzák a javaslatokat, kidolgozzák a végleges hálózatot és menetrendeket, majd a képviselők elé terjesztik javaslataikat. A döntést követően az utazástervező frissül, így a látogatók a bevezetendő menetrendi adatokat fogják látni. Erről a város kommunikációs csatornáin fognak tájékoztatást adni.

Az önkormányzat köszöni, hogy sokan áttekintették a bemutatott terveket és részletes véleményt, javaslatot tettek. Minden jogos igényt nem fognak tudni teljesíteni az új menetrenddel, de törekednek a lehető legtöbb problémát kezelni. Egyetlen jobbító szándékú észrevétel sem veszik kárba: amelyet most nem tudnak beépíteni, azokat rögzítik, és egy későbbi felülvizsgálat során visszatérnek rá.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by garanddesign

2021-05-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami