Terrortámadás? Lelőttek két svéd szurkolót Brüsszelben, félbeszakadt a meccs!

Csak egy félidőt játszottak le a Belgium – Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, miután a stadiontól alig 5 km-re a meccs előtt nem sokkal egy kismotoron (egyes hírek szerint gyalog) érkező elkövető géppisztolyával lelőtt két svéd állampolgárt. A helyi rendőrség a tetthelyet lezárta, az esti mérkőzés helyszínén megemelte a biztonsági intézkedések szintjét.

Az első félidőt még lejátszották – 1–1-es eredménnyel –, és csak a szünetben közölték a hírt a svéd játékosokkal, akik azonnal jelezték, hogy nem akarják folytatni a meccset. A belgák egyetértettek ezzel.

Az UEFA oldalán kb 22.30-kor a mérkőzés közvetítésében megjelent információ szerint a két csapattal, valamint a rendőri szervekkel folytatott konzultációt követően az európai szövetség hivatalosan úgy döntött, hogy felfüggeszti a mérkőzést, amelynek további sorsáról később születik döntés.

A legfrissebb hírek szerint a lövöldözés a Boulevard d’Ypres közelében történt, a városközponttól északra, és három mérföldre a King Baudouin (Heysel) Stadiontól, ahol a meccs zajlott. Az áldozat két, svédországi futballmezt viselő személy a helyi holland nyelvű Het Laatste lap szerint. A fegyveres után hajtóvadászat folyik, a rendőrség pedig lezárta a helyszínt, de még nem tartóztatták le.

Az incidensről állítólag a közösségi médiában keringő videók azt mutatják, hogy egy fegyveres egy embert üldöz egy épületbe, majd lövések hallatszanak. A fegyveres ekkor feltehetően fluoreszkáló narancssárga kabátban menekült el a helyszínről.

(Fotó: Getty Images)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2023-10-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This