Szent György-napi ünnepséget tartottak a fehérvári kórházban

Szerző: Media24

2023-04-24

Idén is megtartotta Szent György-napi ünnepségét a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Hagyományosan minden évben ezen az eseményen mondanak köszönetet az intézmény dolgozóinak munkájáért. A rendezvény keretében került sor a kitüntetések, valamint a főorvosi és adjunktusi kinevezések átadására.

A Szent György-nap 1991 óta a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház legnagyobb ünnepe. Az intézmény vezetése és alapítványa hagyományosan ezen az eseményen fejezi ki köszönetét a dolgozók áldozatos munkájáért.

Az ünnepség az intézmény elhunyt kollégáiról történt megemlékezéssel kezdődött, majd Prof. Dr. Bucsi László főigazgató köszöntötte a résztvevőket, és tartott érdekes előadást a kórház névváltoztatásával kapcsolatban. Mint elhangzott, az intézményt 1901 januárjában adták át Fejér Vármegye Szent György Közkórháza néven, majd 1950-től Fejér Megyei Tanács Kórháza, 1985-től Fejér Megyei Tanács Központi Kórház – Rendelőintézet, 1990-től Fejér Megyei Szent György Kórház, 2013-tól Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház néven működött, míg 2023-ban felvette a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház elnevezést.

A főigazgató azzal zárta gondolatait, hogy bár 1901 óta rengeteg idő eltelt, a kórház falai között változatlanul megmaradt a dolgozók csapatának legfőbb törekvése, amit a hippokrátészi gondolat fejez ki leginkább: „A beteg legjava a legfőbb törvény.”

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet nevében Dr. Jobbágy Lajos főigazgató köszöntötte a Szent György Kórház kollektíváját. Mint fogalmazott, az intézmények igazgatása közötti szakmai kapcsolatot a barátság, a bajtársiasság jellemzi. „Nélkülözhetetlenek vagytok számunkra a progresszív betegellátáshoz.” – mondta a főigazgató.

Az ünnepi esemény főszónoka Dr. Kárpáti Róbert, a kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa volt, aki Szent György Emlékérem kitüntetésben részesült. A főorvos személyes hangvételű előadást tartott pályafutásáról, illetve beszámolt a pszichiátriai betegek ellátásának fejlődéséről. Mint mondta, 2002 óta dolgozik a Szent György Kórházban, úgy érzi, megtalálta itt a helyét. A főorvos – aki sportpszichológusként is tevékenykedik – köszönetét fejezte ki mindazon kollégáinak, akik segítették a munkájában, a sikereiben az elmúlt mintegy két évtized során.

Ugyancsak Szent György Emlékérmet vehetett át Sinkó Ottó, a VIDEOTON Holding Zrt. társ-vezérigazgatója, Dr. Óvári Attila főorvos, Fritz Mária osztályvezető főnővér, Medve Erika műtős szakasszisztens és Horváth József gépész, karbantartó.

Ezen felül kilencen kaptak Kiváló Kórházi Dolgozó, hárman Kiváló Ápoló, egy fő pedig Kiváló Oktató elismerést, valamint négyen főigazgatói dicséretet. Az ünnepségen adták át a főorvosi és adjunktusi kinevezéseket is. Az eseményen Tóka Szabolcs karnagy, orgonaművész vezényletével közreműködött az intézmény énekkara, a Szent György Kórus.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2023-04-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami