A járványhelyzet enyhülésével idén ismét megszervezte hagyományos szakmai napját a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) Fejér Megyei Területi Szervezete. Ezúttal nem a Jákyban, hanem szabadtéren, a Zöld tanyán gyűltek össze a tagok, akik többek között Székesfehérvár közlekedésfejlesztési terveiről beszélgettek. 

Bővebben: Közutas szakmai nap a Zöld tanyán

Páratlan várostörténeti emlékkiállítás nyílt Fehérvár Retro címmel Kabáczy Szilárd fotóművész munkáiból pénteken a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A 2004-ben elhunyt fotográfus Székesfehérvár közéletének meghatározó személyisége, évtizedeken keresztül a Fejér Megyei Hírlap fotóriportere volt. A tárlat az ő sajátságos szemszögéből, események, történések megkapó ábrázolásával tárja elénk az 1960-70-es évekbeli város hangulatát, arculatát, lelkületét, kiegészülve néhány művészi jellegű alkotással. A pillanat, a fény és az árnyék mesterének munkáit június 12-től, szombattól október 15-ig láthatják az érdeklődők.

Bővebben: „Az esemény jön és elsuhan..."

Hosszú szünet után újra várja a sütemény- és gyümölcsadományokat a Heti Betevő csapata Székesfehérváron. Június 13-án, vasárnap 10 és 12 óra között a Fürdő sor 3. szám alatt, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban fogadják a felajánlásokat, amelyekből csomagok készülnek és az egytál meleg ebéd mellé adják át a rászorulóknak.

Bővebben: Sütivel és gyümölccsel segíthetünk

Bringás uzsonnára invitál minden kerékpározót a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. A programot június 10-én, csütörtökön az Alba Plaza előtt, a Palotai kapu téren szervezik 14.30 órától. A találkozás hosszú idő után jó alkalom lesz, hogy a kerékpárosok egy kis frissítő mellett váltsanak néhány szót.  A szervezők meglepetés-nyereményeket is ígérnek, illetve szívesen elkészítik bárkinek a szelfijét, amit a kampány felhívására tölthetnek fel a bringások.  Kérik, hogy a fenntarthatóság érdekében mindenki vigyen saját poharat, kulacsot.
Az MCC ott kezdődik, ahol a hagyományos oktatás véget ér – ezzel a mottóval működik immár Székesfehérváron is Magyarország egyik legjelentősebb tehetséggondozó intézménye. A Mathias Corvinus Collegium szombaton a Városházán rendezett nyílt napon mutatta be az általános és középiskolásoknak szóló módszertanát, oktatási palettáját és székesfehérvári kínálatát. Az előbbire augusztus 30-ig, az utóbbira június 13-ig várják a jelentkezőket.

Bővebben: Nyílt napot tartott az MCC

1. oldal / 352

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 06:24,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com