„Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István

Szerző: Media24

2023-04-04

„Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója. Az elismerést dr. Cser-Palkovics András polgármester nyújtotta át, és fejezte ki köszönetét a város Önkormányzata és közössége nevében. Az eseményen részt vett Fehérvár címzetes főjegyzője és jelen voltak a város alpolgármesterei is.

A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat évente egy alkalommal adományozza az Önkormányzat. A szakmájában elismert, köztiszteletben álló személyiség kaphatja, aki tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

A 2022-es esztendő díjazottja Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója, aki Székesfehérvár gazdasági fejlődésének előmozdítása érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként vette át az elismerést kedden délután a Városháza kistanácstermében.

Katus István a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Banki, majd rövid ideig tartó ARÉV-es munka után az alcoás karrierje 1999-ben, a Keréktermék Üzletágnál kezdődött, ahol három évig pénzügyi elemzőként dolgozott, majd a gyáregység európai pénzügyi és informatikai igazgatója lett. 2010-től magyarországi pénzügyi igazgató és az Európai Pénzügyi Szolgáltató Központ vezetője, majd 2013-tól pedig ő a Pénzügyi Szolgáltatások globális szakmai vezetője. Ebben a funkciójában irányította európai, valamint néhány észak-amerikai és pár ausztrál telephely számára nyújtott pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat a globális egységesítés jegyében. Ez a munkaköre bővült, egészült ki az ország- és vezérigazgatói feladatokkal 2015-ben. 2020-ban tulajdonosi döntés alapján az Arconic Magyarország kettévált, azóta a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető feladatait látja el.

Katus István hosszú évek óta segíti munkájával a cég, és ezen keresztül a város iparának fejlődését. Emellett elkötelezetten segíti a város oktatási, egészségügyi és sportéletét.

Székesfehérvár Önkormányzata, Közgyűlése és a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki köszönetét. Elismerően szólt arról a vállalatvezetői munkáról, melyet Katus István végez a város számára stratégiai jelentőségű cégnél, cégcsoportnál, felelősséget vállalva rengeteg emberért és munkahelyért. A Howmet-Köfém Kft. Székesfehérvár legnagyobb adófizetője, emellett kiemelkedő a társadalmi felelősségvállalási programja, az alapítványi struktúrája és a mecenatúrája – fogalmazott a polgármester.

A díjátadón jelen volt dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző és részt vettek Lehrner Zsolt, Mészáros Attila és Róth Péter alpolgármesterek is.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2023-04-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami