Szarvasbőgés verseny lesz a Bakonyban

Szerző: Mátay Balázs

2022-09-02

Szarvasbőgés utánzó versenyt és korsókiállítást szervez október 8-ára a Bakonyban található Nagy-Magyarország Park. A szombati rendezvényt több kísérő program is színesíti.

A vadászok a vadak becserkészése során gyakran utánozzák a szarvasbőgést, hogy odacsalogassák a szarvasokat. Annyira népszerű ez a tevékenység a vadászok körében, hogy időről időre még Szarvasbőgő Európa Bajnokságot is tartanak.

A Bakony legszebb táján szarvasbőgés idején versenyt szerveznek Királyszálláson, amire nem csak vadászok jelentkezését várják benevezhet bárki, aki úgy érzi hitelesen tudja tolmácsolni ezt a különleges, jellegzetes hangot. Az a három fő, aki a legjobban utánozza a szarvasbőgést emléklapot és serleget kap.

A versenyt kísérő főzésen maximum 5 fős társaságok vehetnek részt. A tűzifát ingyen biztosítják a szervezők, amit még adnak: sörpad, asztal és szék. Az alapanyagokról és a főzéshez szükséges eszközökről a versenyzők gondoskodnak.

A verseny kísérő programjaként egy korsókiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, a magángyűjteményekből álló tárlat különleges darabokat is bemutat majd. A Nagy-Magyarország Park társszervezete a Trianon Múzeum, mely a várpalotai Zichy kastély felújítása alatt a királyszállási szabadidőparkban hozott létre ideiglenes tárlatot Magyar Kálvária 1918-1920 címmel. Az érdeklődők ezt a kiállítást is megtekinthetik, illetve Trianonhoz kapcsolódó ajándéktárgyakat is vásárolhatnak majd. A gasztronómia szerelmesei a Kárpátia Étterem és a Kárpátia Borház kínálatán keresztül a park éttermében megismerhetik a Kárpát-medence különleges ízvilágát. Egész nap szól majd a zene, igazi jó hangulatú őszi nap vár azokra, akik Királyszállást választják erre a szombatra. Azok számára, akik hétvégére is maradnának, szállást is biztosítanak a szervezők.

Érdeklődni és jelentkezni a rendezveny@nagymagyarorszagpark.hu e mail címen lehet. A részletek a Nagy-Magyarország Park honlapján is elolvashatók https://nagymagyarorszagpark.hu/esemeny/szarvasbogo-verseny-korsokiallitassal-es-bogracsozassal/.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-09-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami