Sikeres volt a kilencedik Civil Véradás is

Kilencedik alkalommal szervezett Civil Véradást négy helyszínen a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Fejér vármegyében Dunaújváros és Mór után ma Székesfehérváron várták a segítő szándékúakat.

Időről időre nő azok száma, akik a tavasszal és ősszel meghirdetett Civil Véradáson megjelenve, a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítik beteg embertársaikat. A Civil Központok országos hálózata idén ősszel is, több mint hatvan helyszínen várja a véradókat országszerte. Fejér vármegyében ezúttal is négy városban, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Móron és Sárbogárdon adhat vért a lakosság. Az esemény megszervezésében részt vesznek a civil központok és a vérállátó szolgálatok dolgozói.

A Titkok Házában szerdán már kettő óra előtt érkeztek a segítő szándékú egyesületi tagok és civilek. Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka – aki maga is rendszeres véradó – elmondta, a civil közösségeknek a véradásszervezés, a véradásra mozgósítás kiváló lehetőség, hogy egy igazán önzetlen és karitatív tevékenységgel, a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítsék beteg embertársaik gyógyulását, életben maradását.

Berdó-Kovács Erika, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője elmondta, az elmúlt négy és fél évében folyamatosan növekszik a véradók száma. A segítő szándékúaknak köszönhetően a tavaszi kampány olyan sikeres volt, hogy országosan a második legtöbben Fejér vármegyében adtak vért.

(ÖKK, fotó: Simon Erika / Media24)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Mátay Balázs

2023-09-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami