Rászorulók a rászorulókért

Szerző: Media24

2021-12-15

A Szent Kristóf Ház megváltozott képességű lakói már kora reggel elkezdték a pogácsasütést, az ajándékcsomagok összekészítését, valamint a paprikáskrumpli előkészítését. A példás igyekezet nem véletlen: a szorgos kezek a Városgondnoksággal együttműködve szerveztek ételosztást a Kríziskezelő Központ ellátottjainak.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Szent Kristóf Ház intézménye már több mint egy évtizede ad otthont és törődést fogyatékkal élőknek. Eleinte nappali intézményként működött, majd a kezdetben huszonöt férőhelyes házban később lakhatási részt is kialakítottak, így jelenleg tizenegy olyan fiatal is lakik bent, akiknek nincs hová hazamenniük.

A fiatalok rendszeresen részt vesznek a helyi közösség életében, segítenek az év minden időszakában. Tűzifát vágnak és hordanak, tartós élelmiszert osztanak, vagy éppen havat lapátolnak a környékbeli idős embereknek. A mostani kezdeményezés a Rászorulók a rászorulókért elnevezést kapta, ami találóbb nem is lehetne, hiszen a Szent Kristóf Ház lakói a rászoruló, hajléktalan embereknek osztottak ételt. Az önkéntesek a Városgondnokság támogatásával és saját anyagi ráfordítással minden alapanyagot beszereztek az ételosztáshoz. A Kríziskezelő Központban legalább 100 ajándékcsomag, pogácsa, gyümölcs és több adag paprikáskrumpli várta az ellátottakat.

„Kifejezetten a Szent Kristóf Ház fiataljainak az ötlete volt ez az akció, hiszen ők is szeretnék kivenni a részüket a társadalmi felelősségvállalásból. A legfőbb üzenete a mai kezdeményezésnek, hogy egy hátrányos helyzetű társadalmi szegmens tud, képes és akar is segíteni egy szintén rászoruló rétegnek.” – ismertette a kezdeményezést Magyar Balázs koordinátor, aki édesapjával, Magyar Lászlóval, a Szent Kristóf Ház vezetőjével szintén tevékeny részt vállalt az előkészületekben. A munka kora reggel kezdődött és két fronton zajlott: öt fő a MOL Aréna Sóstó éttermének konyhájában segédkezett a paprikáskrumplival, a többiek pedig a Szent Kristóf Ház termeiben készítették elő a csomagokat és sütötték a pogácsát.

„Egy nagyon szép és különleges akcióval keresett meg minket a Szent Kristóf Ház. A fontos és nemes ötlet mellé a Városgondokság azonnal beállt, hiszen a MOL Aréna Sóstóban a Városgondokság által üzemeltetett konyhán készíthetik el a fiatalok az ételt.” – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki a kézzelfogható adományon túl kiemelte, hogy az ilyen akciók által mindenki közelebb érezheti magához a karácsony üzenetét.

A meghitt hangulatú ételosztáson a Szent Kristóf Ház ellátottjai a karitász önkénteseinek segítségével maguk osztották ki a paprikáskrumplit és a csomagokat a rászorulóknak. Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője üdvözölte a kezdeményezést, valamint elmondta, hogy a fennmaradó adagokat átszállítják a női hajléktalanszállóra, így egyetlen adag meleg étel sem vész kárba.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2021-12-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami