Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

Bővebben: Elhunyt a rendszerváltás időszakának fehérvári képviselője

Közösségi oldalán tett rendkívüli bejelentést dr. Cser-Palkovics András az országgyűlési választás kapcsán. Mint mondta, minden egyes országos választásra készülve felmerül a kérdés és megindul a találgatás a közbeszédben, hogy várja-e a nagypolitikában megbízás vagy önkormányzati munkáját folytatja. 

Bővebben: Cser-Palkovics András: „…vajon én indulok-e el a parlamenti székért…”

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a járványhelyzet mennyire kivetkőzteti önmagukból az embereket, sőt, ha valaki a jelenlegi állapotokat vizionálja bő egy esztendővel korábban, azonnal aggódtam volna a beszámíthatóságát illetően. Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha lesz olyan téma, amely több "szakértőt" termel a mi kis hazánkban, mint a foci, s álmomban sem gondoltam volna, hogy ennek okán - egyébként teljesen normálisnak tűnő - emberek esnek egymásnak a közösségi felületeken, sőt, lassan már nem csak a virtuális térben, hanem fizikai valójukban is.

Bővebben: Álmomban sem gondoltam volna...

Alig több, mint egy nappal azt követően, hogy elindult, máris 120 ezren töltötték ki az újraindításról szóló nemzeti konzultációt. Az internetes kérdőíven összesen hét kérdésben várják a véleményeket. Ezeket között szerepel a védettségi igazolvánnyal, a kijárási tilalommal, valamint az éttermek és a sportlétesítmények újraindításával kapcsolatos kérdés is. A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Erre bíztat a Fejér megyei 03. sz. választókerület országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos is a mellékelt linken elérhető, Facebook-oldalán posztolt videójában: https://www.facebook.com/tesselyzoltan/posts/4397008770312483
Az elmúlt évtized legnagyobb érdeklődéssel kísért időközi országgyűlési választása volt ma Szerencs és Tiszaújváros környékén (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókörzetében), sőt meg lehet kockáztatni, hogy a rendszerváltás óta nem nagyon akadt ehhez hasonló, abban a tekintetben pedig egészen biztosan példátlan, hogy a kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje ellen minden korábbinál jelentősebb mértékben összefogott az ellenzék. A tetszhalott MSZP, az egyre törpébb Párbeszéd, valamint a Momentum, a DK és az LMP által együttesen támogatott - egyébként Jobbikos - Biró László így sem tudta legyőzni a nyáron tragikus balesetben elhunyt Fideszes Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát, aki az összes szavazat 50.87%-át könyvelheti el Biró 45.9%-ával szemben. A Fidesz-KDNP jelöltje összesen 17 597, az összellenzéki kandidáló 15 875 szavazatot kapott. Birónak valószínűleg Koncz-fóbiája lehet, mert a 2018-as voksoláson Koncz Ferenctől - még a Jobbik színeiben - kapott ki jelentős különbséggel.

Bővebben: Hiába a nagy ellenzéki összeborulás, marad a Fidesz kétharmada

1. oldal / 11

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 05:35,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com