Pénteken indulhat a multicsarnok úthálózatának műszaki átadás-átvétele!

Közösségi oldalán adta hírül dr. Cser-Palkovics András polgármester, hogy pénteken megkezdődik a multicsarnok beruházáshoz kapcsolódóan kiépített, ám a város egészének – főként a Budai út és az Alba Ipari Zóna között mozgók – közlekedését segítő úthálózat műszaki átadás-átvétele. A forgalomba helyezéshez kapcsolódó hatósági eljárásról és a várható határidőkről részletesen ír a bejegyzésben, amelynek teljes szövege az alábbiakban olvasható.

„Pénteken indulhat a multicsarnok úthálózatának műszaki átadás-átvétele!

Az építkezés indulásakor szándékosan különválasztottuk a csarnok és az úthálózat projektet, tehát az utak megnyitásával nem kell megvárni a csarnok átadását!

Az Alba Ipari Zónát a Budai bevezetővel összekötő utak elkészültek, a hatósági engedélyeztetésük elindulhat a műszaki átadás után. Sajnos azonban minimum 60 nap, mire az engedélyeket megszerzi városunk és megnyithatjuk a forgalomnak ezeket az utakat.

Korábban már írtam a hatósági engedélyeztetések hosszú és nehézkes folyamatairól a déli összekötő kapcsán, az akkor leírtak sajnos most is érvényesek, a poszt linkjét a hozzászólások között megtalálják.

Azt reméljük, hogy az engedélyeket kiadó hatóságok nem fognak sem hibát találni, így a lehető leggyorsabban használatba vehetjük az utakat. Ezzel az ipari zóna megközelíthető lesz (a Rozmaring és Palánkai utcákon keresztül) a Budairól is, enyhítve a terhelést a Seregélyesi úton és csomópontjain.

További fejlemény, hogy az Alba Ipari Zóna tulajdonosa megkezdi a zóna belső útjainak felújítását, ezzel is felkészülve a megnövekvő forgalomra.

dr. Cser-Palkovics András
polgármester”

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Media24

2023-10-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This