Példaértékű összefogás a fehérvári mentőkért

Szerző: Media24

2022-02-02

A hétvégén nagy károkat okozó szélvihar az OMSZ Fejér Megyei Szervezetének koronavírus-mintavételre szolgáló sátrát sem kímélte. A sátorban olyan károk keletkeztek, hogy a munkát biztonságosan lehetetlen lett volna folytatni. Az Önkormányzat és az Ikarus Global Zrt. összefogása azonban órákon belül megoldást hozott, hogy a járványidőszakban nagy terhelésnek kitett állomás zavartalanul működhessen tovább.

Szerdán délelőtt adták át hivatalosan azt az egyedi tervezésű egészségügyi ellátó buszt, amely a viharkárokat szenvedett sátor pótlására szolgál. Az OMSZ székesfehérvári munkatársai hétfőn, a reggeli órákban jelezték az Önkormányzatnak, hogy a mintavételezésre szolgáló sátorban a hétvégi szélsőséges időjárás miatt hatalmas károk keletkeztek, így a mentőszolgálat ilyen körülmények között nem tudja folytatni. Mindez egy olyan járványidőszak közepette, amikor – dr. Vörös Péter az OMSZ Közép-dunántúli regionális igazgatója tájékoztatása alapján – csak Fejér megyében 3500 tesztet végeznek egy héten, komoly megpróbáltatást jelentett volna.

Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a város képviseletében idézte fel a történteket. Mint kiderült, a mentőszolgálat munkatársai azonnal jelezték a problémát a tanácsnok felé, akinek rögtön az Ikarus Global Zrt. által tervezet, szűrővizsgálatok elvégzésére is alkalmas egészségügyi ellátó busza jutott az eszébe: „Szerencsére van egy olyan vállalat, akivel már hosszú ideje együttműködünk. Ők egy olyan buszt fejlesztettek, amely már több alkalommal is segítette a magyar egészségügyet. Egy ilyen buszt biztosít most a mentőszolgálat számára az Ikarus. Gyorsan jött a segítség, szinte percek alatt megoldódott a kialakult helyzet.” – nyilatkozta Mészáros Attila alpolgármester, aki kiemelte: nagyon szép példája az összefogásnak ez az együttműködés.

Az egészségügyi busz száz százalékban magyar fejlesztésű, sok tekintetben egyedülálló termék, amely számos helyzetben lehet megoldás a kihelyezett egészségügyi ellátások kapcsán – mondta el Tankó Zoltán, az Ikarus Global Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató felidézte, hogy miután hétfőn reggel megcsörrent a telefonja, azonnal intézkedni kezdett annak érdekében, hogy a busz minél előbb rendelkezésre álljon. „Ezt a járművet arra fejlesztettük ki egy évvel ezelőtt, hogy pontosan ilyen helyzetekben, amikor valamilyen sürgősségi ellátásban helyszínre kell vinni az egészségügyet, gyorsan mozgósítható és ellátást biztosító járművünk legyen.” Hozzátette: nagyon büszkék arra, hogy nagymúltú cégként gyorsan és innovatívan tudnak reagálni a különleges helyzetekre.

Reszegi Imre vezető mentőtiszt a busz hivatalos átadása előtt a székesfehérvári összefogás példaértékű erejét méltatta: „Azt gondolom, hogy az az összefogás, ami mind a mentesítő zóna, mind a járványkezelés kapcsán, valamint most a mintavételező busszal kialakult, az nemcsak példaértékű, de rendkívül gyors és hatékony is.”

A Mobilmed névre keresztelt, különleges egészségügyi busszal a jövőben akár más területeken is találkozhatnak a székesfehérváriak. Mészáros Attila alpolgármester tájékoztatása szerint tervben van, hogy a buszt a város szolgálatába állítsák, és az egészségügyi alapellátásban vagy a szűréseken nyújtson segítséget.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-02-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami