Olimpiai bajnokok a Kutatók Éjszakáján – Milák Kristóf is Fehérváron

Szerző: Media24

2023-09-26

Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó és Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó is ott lesz szeptember 29-én, pénteken az Óbudai Egyetem Kutatók Éjszakája programsorozatán. A víz bajnokai portrébeszélgetésen túl is számos izgalmas program várja az érdeklődőket a Budai úti intézményekben. A programokon való részvétel teljesen ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szeptember 29-én, pénteken újra csatlakozik a Kutatók Éjszakája országos programsorozathoz. Érdekes – otthon is elvégezhető, vagy éppen otthon tilos kipróbálni – kísérletek, előadások, laborbejárások, robotsimogató és számos izgalmas bemutató, játékos aktivitás várja az érdeklődőket. Emellett 17.00 órától a Budai út 43. alatt található „S” épületben A víz bajnokai címmel rendeznek portré-beszélgetést Milák Kristóf és Gergely István olimpiai bajnokok részvételével. Milák, aki olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó, valamint Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapest Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke többek között arról beszélget majd Dr. András Krisztinával, az Óbudai Egyetem Sportközgazdász Msc szakfelelősével, hogy mi szükséges egy sikeres sportolói karrier építéséhez, továbbá hogyan lehet egyszerre kiemelkedő szinten sportolni és tanulni. A programon való részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehetnek meg.

A Kutatók Éjszakáján számos más program is várja a látogatókat pénteken 16 órától a Budai út 45. szám alatt, így például ismét lesz Robotsimogató, ahol FANUC és ABB robotokat mutatnak be, valamint Pepperrel, a SoftBank Robotics által gyártott humanoid robottal is megismerkedhetnek. Folyamatos kincskeresésen vehetnek részt azok a látogatók, akik a Regisztrációs pultnál vállalkoznak Kalóz Jack kincsének megtalálására, aki különböző játékos feladatokkal látja el a fiatalokat.

Ágyúkilövéssel, pingponglabda lebegtetéssel és játékos lufifújással jelentkezik a Pneumatikus játékterem, ahol a pneumatikai alkalmazások révén SMC eszközöket mutatnak be. Minden korosztály számára izgalmas, játékos formában ismerhetik meg a VR-szemüvegek működését és a VR-alkalmazások készítését a virtuális valóságot bemutató terem látogatói Nagyné Dr. habil. Hajnal Éva vezetésével.

Dr. Ujvári Sándor és Theisz György Kísérletek, amiket kipróbálhatsz otthon, és kísérletek, amiket ne próbálj ki otthon! címmel tart barangolást a fizika világában. Meglepően egyszerű, házilag elkészíthető eszközökkel mutatnak be olyan kísérleteket, amelyek mindenki számára elérhetőek.

A teljes program a Kutatók Éjszakája honlapján elérhető, ahol a terembeosztások és a részletes kezdési idők is szerepelnek. A teljes listát ide kattintva érhetik el, valamint az egyes aktivitásokra való regisztrációt is ezen a linken tehetik meg, kiválasztva az adott programot.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2023-09-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This