Migránsokat kergettek Agárdon is

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-17

Az elmúlt időszakban minden korábbinál több illegális migránst fogtak el Fejér megyében, különösen az elmúlt hetekben nőtt meg az esetszám, ami meglehetősen aggasztó. Csak a legutóbbi 2-3 hétben Az M7-es és M1-es autópályán, Bicske környékén, Dunaújváros közelében és Székesfehérváron kétszer is, valamint Móron, ma reggel pedig a Velencei-tó térségéből érkezett hír az országba illegális módon bejutott, hiteles személyi okmányok nélkül utazó személyek és szállítóik, azaz embercsempészek feltartóztatásáról. Az agárdi esetet még eddig nem hozták nyilvánosságra a rendőrség illetékesei, de mivel két külön jelzést is kaptunk az esetről, aligha hihetjük, hogy mindketten álmodták… Állítólag a migránsokat szállító autó balesetet szenvedett (okozott?), az egyenruhások elől menekülők pedig egy tóparti MOHOSZ-ingatlanban próbáltak elrejtőzni, sikertelenül. Várjuk a hivatalos információt az esetről.

Az incidensek többsége sikertelen menekülési kísérletekkel, majd kitoloncolással végződik. Az érintettek egyre agresszívebbek, ami különösen aggasztó. Az pedig különösen, ha belegondolunk abba, hogy az ismertté vált esetek nyilvánvalóan csak töredékei a valós számnak. Mindez úgy történik, hogy van határkerítésünk, határzárunk! Rossz belegondolni, mi lenne akkor, ha ezeket az intézkedéseket a kormány évekkel ezelőtt nem hozza meg! A helyzet kezelhetetlen volna, s egy pillanatig se legyen kétséges senki számára, hogy ezek „derék, dolgos, szorgos” emberek egy jó része nálunk is ragadna!

Teljesen téves és álságos a migránspártolók és kerítés-ellenzők azon véleménye, miszerint ezek az emberek súlyos üldöztetés okán kényszerülnek menekülni hazájukból, s jó szándékkal jönnek, hogy Európában dolgozhassanak, különböző országokban letelepedve. A tények éppen az ellenkezőjét mutatják: teli zsebbel, feltöltött bankkártyákkal, laptopokkal, okostelefonokkal jönnek, előre megtervezett útvonalakon, embercsempészek közreműködésével. Egiküknél sincsenek személyi okmányok, s mindegyikük érdekes módon Szíriát vagy újabban Afganisztánt jelöli meg hazájaként, akikről pedig végül kiderül a valós személyazonosságuk, azok esetében az is kiderül, hogy egészen más országokból indultak, szervezetten, azért, hogy az európai „jó világban” eltartsák őket, kapjanak lakást, autót, és bejárónőt (nem vicc, ezzel kábítják őket), na meg persze havi „költőpénzt”, mert az is jár nekik alanyi jogon. Dolgozni??? Micsoda képtelenség ez, nem azért jöttek!

Egy részükről sajnos az derül ki, hogy országukban, vagy éppen több országban is körözték őket, bűnözők, terrorgyanús személyek, s terrorszervezetek tagjai, lásd a néhány évvel ezelőtti francia terrorakciót, amelynek kitervelői és végrehajtói közül ketten is éppen Magyarországon húzták meg magukat és szervezték az előkészületeket egy ideig.

Nagy felelőtlenség azt mondani, hogy ezek az emberek ártatlan, üldözött szegény báránykák és mindegyiken segíteni kell, nem elfogni őket. Akik ezt teszik, megérdemelnék, hogy náluk szállásoljanak el egy ideig néhány migránst, hogy aztán sírva könyörögjenek, hogy valaki segítsen nekik, szabadítsa meg tőlük ezeket az embereket…

(A fotó illusztráció)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami