Megújul Öreghegy kulturális központja

Szerző: Media24

2022-01-14

Elkezdődött az Öreghegyi Közösségi Ház felújítása, a munkálatok miatt várhatóan április 15-ig zárva tart a ház: az állandó csoportok ez idő alatt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) más helyszínein működnek.

A Fanta-villa néven is ismert épület mintegy 70 éve a városrész kulturális központja. A házban az utóbbi időben komolyabb, átfogó felújítás nem történt, mindössze a szükséges mértékű karbantartási, állagmegóvási munkálatokat végezték el. Ennek következtében az egyes padló- és falburkolatok elhasználódtak, esztétikailag leromlott az állapotuk, a villamos hálózat nem elégíti ki a mai igényeket. A mostani felújítás keretében az épület földszintjének teljes villamos hálózata megújul, a földszinti férfimosdó és büfé komplett gépészeti és építészeti átalakításon megy keresztül, valamint – a színházterem kivételével –megújul a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is.

Az SZKKK célja, hogy közösségi házai, terei megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Az intézmény fontosnak tartja, hogy az Öreghegyi Közösségi Ház látogatói, az ott működő egyesületek, csoportok, közösségek modern rendszerekkel felszerelt, élhető, szép környezetben élvezhessék a programokat, illetve folytathassák tevékenységüket.

A felújítás után a jelenginél vonzóbb tér fogadja majd az épületbe lépőket: falbontással, a büfé átalakításával tágasabb, barátságosabb, otthonosabb lesz a földszinten az előtér, amolyan „lazulós” hellyé alakul, ahol jól esik a barátokkal beszélgetni vagy csak kinézni az ablakon át a ház szép kertjére. Mindehhez a kornak megfelelő kényelmes bútorokat, modern lámpatesteket választottak a tervezők, akik színekkel is „felöltöztetik” a teret. A színházterem előtt kialakítanak egy ruhatárat is, a kiállítótermekbe pedig korszerű, sínre szerelt, kifejezetten kiállítások megvilágítására alkalmas lámparendszert alakítanak ki.

A felújítási munkálatok várhatóan 2022. április 15-ig tartanak, erre az időszakra az SZKKK vezetése igyekszik minden saját művelődő közösségének helyszínt találni a közösségi együttlétre, hiszen számunkra is fontos, hogy a közösségek együtt maradjanak.

(SZKKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-01-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami