Magas állami kitüntetést kapott Dr. Szikora János

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. Az érintettek között van Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója is, aki a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át ma Budapesten, ahol több más Fejér vármegyei érintett is elismerésben részesült.

A hivatalos indoklás szerint DR. SZIKORA JÁNOS Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas rendező, érdemes művész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója a drámairodalom legjelentősebb művei mellett operákat és musicaleket is magába foglaló, kiemelkedően gazdag színházi rendezői pályafutása, valamint értékteremtő színházigazgatói tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést.

A színidirektor mellett a kitüntetettek között vannak mások is Fejér vármegyét illetően, így például L. Simon László író, költő, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, mint az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi magyar kiállítása kurátora (Magyar Érdemrend tisztikeresztje), Hervainé Szabó Gyöngyvér a székesfehérvári Kodolányi János Egyetem nyugalmazott rektorhelyettese, rektori tanácsadója, főiskolai tanár (Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat).

A kitüntetettek Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (az első sorban, középen, b-j) társaságában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadása után a Parlament főlépcsőjén 2023. március 14-én.

A kitüntetettek között találjuk még Zugor Zsuzsannát, a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriuma és az Echo Innovációs Műhely elnökét (Magyar Arany Érdemkereszt), továbbá Hőnyiné Stephanides Évát, a Kodolányi János Egyetem nyugalmazott címzetes főigazgatóját, professor emeritusát (Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat) és Nagy Benedek szobrászművészt, a megye díszpolgárát, aki 1970 óta Móron él, tanít és alkot (Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat).

Gratulálunk!

(Fotó: MTI, Illyés Tibor)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami